שלום, אני בעלת תואר ראשון בתקשורת וניהול ואני מעוניינת לעשות הסבה וללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי.
יש לי מספר שאלות דחופות: א. האם ייעוץ חינוכי רלוונטי גם לגיל הרך או רק לבתי ספר? כלומר אם אני רוצה לעבוד עם הגיל הרך אני יכולה ללמוד ייעוץ חינוכי כללי או שעליי למקד את לימודיי בגיל הרך?
ב. אני נורא מתלבטת אם ללמוד ייעוץ חינוכי עם התמחות בגיל הרך או ייעוץ חינוכי עם התמחות בילדים עם צרכים מיוחדים. מה יותר פרקטי? למה מהשניים יש יותר ביקוש?
ג. השאלה הכי חשובה מבחינתי, האם אני יכולה להיות יועצת חינוכית בחינוך מיוחד רק באמצעות תואר שני בייעוץ חינוכי לילדים בעלי צרכים מיוחדים ותעודת הוראה בחינוך מיוחד? או שבנוסף לכל אלה עליי להיות בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד?
ד. האם לשתי המגמות צריך ניסיון של שלוש שנים לפחות? פשוט הבנתי שעל מנת להיות יועצת חינוכית בחינוך מיוחד עליי להיות בעלת ניסיון בהוראה מינימום שלוש שנים.
תודה מראש :)
ש
שני יונגר
לימודי ייעוץ חינוכי
שלום אורטל,
ממש לא חייבים להיות בעלי תואר ראשון בחינוך. אך כן חייבים להיות בעלי תעודת הוראה וניסיון בהוראה של שלוש שנים.
לגבי ההתמקדות בגיל הרך, כאשר תעשי תעודת הוראה אז תוכלי להתמקד בגיל הרך ומשם להמשיך הלאה גם בתחום הייעוץ. לגבי ביקושים, קשה לומר, אני מניחה שהביקושים זהים בשני המסלולים.
אפשר להיות יועצת חינוכים בחינוך המיוחד גם ללא תואר ראשון בחינוך מיוחד. עם זאת, הניסיון הוא הכרחי לכל המסלולים.