שלום, נרשמתי ללימודי תואר ראשון במכללת לוינסקי בהתמחות מקרא וספרות אני מאוד מתלבטת האם להחליף להתמחות של מקרא ולשון אני מאוד רוצה להמשיך ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי ורוצה לבחור מקצוע שיהיה לי קל יותר ללמוד ספרות / לשון על מנת שהממוצע שלי יהיה מספיק גבוה לתואר השני בנוסף ההתלבטות שלי היא שמקצוע כמו לשון הוא מקצוע מבוקש יותר וניתן לבצע שיעורים פרטיים במקצוע זה למרות שבפועל אני רוצה ללמד מקרא ילא לשון. לפי מה נקבע מה המקצוע שבפועל אני אלמד שאתחיל לעבוד? בנוסף רציתי לדעת מה המשכורת הממוצעת בשנת הסטאז ולאחר שנת הסטאז כמורה בחטיבות הביניים במקצועות אלה ומחנכת. ושאלה נוספת האם כחלק מתנאי העסקה של מורה החופשות היחידות שמגיעות לה הם החופשות על פי מערכת (חגים חופש גדול) או שמורה צוברת בנוסף גם ימי חופשה תודה וסליחה על המלל הארוך.
ש
שני יונגר
לימודי חינוך והוראה לתואר ראשון
שלום מרי,
את בהחלט צודקת לגבי האפשרות לשיעורים פרטיים למורים ללשון, אך אני לא יודעת לומר לך האם הביקוש בו גבוה יותר מאשר בלימודי ספרות. לגבי המקצוע שבו תתחילי לעבוד נקבע אך ורק לפי מה שתחפשי לעשות ומה שבפועל תמצאי. כלומר, אם יהיו משרות פנויות בכל אחד מהתחומים שלמדת, מה טוב ואם לא אז או שתמשיכי בחיפושים או שתסתפקי במה שתצליחי למצוא ובעתיד תוכלי לעשות שינוי במידה ותרצי בכך.
השכר לסטאז' נע בין 3152-4770 תלוי באיזה שלב בלימודים תהיי.
לגיבחופשות, מורים זכאים ל6 ימי חופש בשנה מתוכם 2 בשכר ו4 שאינם בשכר. אך זכרי שיש המון חופשות לאורך השנה שהן בשכר עבור שעות הלימוד במערכת (לא כולל שעות לימוד אפקטיביות).