אני מתגוררת בחול ורציתי ללמוד גננת האופציה היחידה דרך דרך להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה תואר בחינוך..השאלה היא מה כדאי ללמוד תואר בחינוך ואז להשלים לגננת או לקחת כמה קורסים שלומדים בתואר בגננת בפתוחה ואז להשלים..בעקרון חשבתי לעשות את התואר בחינוך בפתוחה אבל מה אני יצטרך להשלים אחרי זה כדי להיות גננת ???..מאוד אשמח לתשובה שאני יידע מה הכי טוב יהיה לי לעשות ..קצת קשה מחול לברר כשיש הבדלים של שעות ולא נותנים מענה ...מקווה שיש מישהו שיודע בדיוק תודה
ש
שני יונגר
לימודי חינוך לגיל הרך מחו"ל
שלום טלי,
לאחר התואר בחינוך תידרשי לעשות תעודת הוראה והתמחות בתחום מוסיים. אם תבחרי להתמחות בגיל הרך אז זו תהיה ההתמחות שלך בלימודי תעודת ההוראה. לכן, אין שום מניעה שתלמדי לתואר הראשון בחינוך בפתוחה ותמשיכי כאשר תחזרי לארץ את שאר הלימודים הדרושים לשם העבודה בפועל.
ההשלמות לתעודת הוראה אורכות בין 3-4 סמסטרים לאחר סיום התואר הראשון וכמובן שיש לעבוד שנת סטאז'.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
איזה השלמות עושים ללימודי גננת לאחר תואר בחינוך
היי טלי ותודה על פנייתך. לדעתי מומלץ יותר לעשות תואר מלא בחינוך ולאחר מכן לגשת למסלול של הכשרת אקדמאים לתעודת הוראה, במסלול החינוך לגיל הרך. אם תעשי רק כמה קורסים ולאחר מכן תפני למוסד אחר להשלמת תואר מלא עם תעודת הוראה לא בטוח שיכירו לך בכל הקורסים האלה ולכן זה עשוי להחשב "בזבוז זמן". השלמה לתעודת הוראה למי שסיים תואר ראשון בחינוך עשוי להמשך בין שנה וחצי לשנתיים, כאשר בחלקק ממוסדות הלימוד האקדמיים תתצטרכי לשלב יום של התנסות מעשית בגנים, מלבד שנת הסטאז', וזה עשוי להועיל מאוד לצבירת הניסיון וההתנסות היות וכל מה שתלמדי במהלך השבוע תוכלי ליישם פעם בשבוע בגן. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות בנושא. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.