שלום, אני בוגרת תואר שני ומעוניינת לעשות הסבה להוראה - יסודי, כנראה שבהתמחות מדעים. מתלבטת בין מוסדות הלימוד: מכללת תלפיות, סמינר הקיבוצים ולוינסקי. האם יש חיה כזאת - מסלול לימודי ערב / שישי? האם ניתן להתחיל ללמד כבר במהלך הלימודים? האם תינתן העדפה בקבלה לעבודה עם תעודת הוראה ממוסד כזה או אחר?
תודה מראש
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים להוראה
שלום דפנה,
לא ידוע לי על מסלולי ערב בהסבת אקדמאים להוראה מכמה סיבות והעיקרית שבהן היא שיש לעבור עבודה מעשית לאור תקופת הלימודים שחייבת להתקיים בשעות הבוקר. מה שכן יש מסלולים גמישים שאמורים להיות נוחים יותר לאנשים עובדים.
לגבי העדפה, עד כמה שיודע לי אין הבדל בין מוסדות הלימוד, הכי חשובה היא ההערכה של העבודה המעשית שלך וכמובן בשנת הסטאז' שלך חשוב מאוד להשאיר רושם טוב ככל האפשר.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
לימודי הסבה להוראה - יסודי
היי דפנה ותודה על פנייתך. היות ואת כבר בוגרת תואר שני ומתעניינת במסלול הכשרת האקדמאיים לתעודת ההוראה הייתי מציעה לך לפנות למוסדות המעניינים אותך ולבדוק מהן תכניות הלימוד שהם מציעים לך לגבי ההסמכה לתעודת ההוראה. המסלולים משתנים בין מכללות שונות ולכן עדיף לבדוק זאת לפי גודל התכנית, מקום מגורייך, משך הלימודים וגורמים נוספים שעשויים להשפיע על החלטתך. לא קיימת העדפה למיטב ידיעתי לגבי תעודת הוראה שלמדת לקראתה במוסד זה או אחר. לגבי לימודי ערב- אינני מכירה לימודי ערב למסלול הכשרת האקדמאיים לתעודת ההוראה וזאת בשל הפרקטיקום (ההתנסות המעשית שאת משלבת פעם בשבוע בבתי הספר בשעות הבוקר), בנוסף לשנת הסטאז' שאת משלימה לאחר הלימודים לשם קבלת רישיון ההוראה ממשרד החינוך. אני מציעה שתבדקי לגבי מסלול לאנשים עובדים, מסלולים גמישים במוסדות השונים וקחי גם את זה בהחלטתך, לרוב פשוט ניתן לפרוס את הלימודים ליותר שנים על מנת שהלימודים יהיו מרווחים יותר. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות בנושא. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.