שלום אשתי סיימה תואר שני בדידקטיקה צרפתית בסרבון שבצרפת התואר אושר בארץ,השאלה מה היא צריכה לעשות בארץ רשיון הוראה או תעודת הוראה בכדי ללמד בבית ספר,כי יש הטוענים שכיוון שהתואר בדידקטיקה אז היא צריכה רשיון בלבד, ואיפה עושים זאת וכמה זמן זה לוקח? תודה מראש לעונים!!!
מ
מכללת אורנים
תעודת הוראה לבעלת תואר שני בדידקטיקה צרפתית
היי ארתור ותודה על פנייתך. אשתך תצטרך להשלים תעודת הוראה בתחום דעת ספציפי. תואר בדידקטיקה הינו תואר כללי (אני מניחה שהוא מקביל לתארי החינוך הכללי BA הקיימים בארץ). קשה לי לומר לך חד משמעית לגבי משך הלימודים היות ואין ברשותי מידע אקדמי שכזה מבלי לראות את גליונות הציונים שלה ואת אישור השקילה שקיבלה ממשרד החינוך, ולשם כך היא תצטרך להגיע לפגישת ייעוץ מול יועצי הלימודים במוסד בו היא מעוניינת ללמוד. את רישיון ההוראה היא תוכל לקבל לאחר סיום לימודי תעודת ההוראה ולאחר שנת סטאז'. חשוב לי יחד עם זאת לציין כי במידה ואשתך לא עשתה את הבגרויות שלה בארץ היא תצטרך להמציא גם מבחן בקיאות בידע בעברית (מבחן יע"ל), אותו תוכל לעשות דרך המרכז הארצי לבחינות והערכה, היות והוא נדרש לקבלת תעודת הוראה על פי משרד החינוך. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי-מכללת אורנים.
ל
ליאור
תעודת הוראה בצרפתית
ארתור שלום, האם כוונתה היא ללמד צרפתית כשפה ? למיטב הבנתי היא תוכל להוציא תעודת הוראה בצרפתית וסביר שלהגיש לבגרויות בהיותה בעלת תואר שני. שוב, זה בכפוף להכרה בתארים אלו שמקורם באקדמיה בחו"ל. יש מספר מקומות בארץ בהם ניתן ללמוד לתעודת הוראה בצרפתית. אם בית ברל קרוב לכם אני יודעת שמלמדים שם וזה מוסד עם מוניטין טוב מאוד בתחום. כל טוב