שלום, אני בעלת תואר ראשון בביולוגיה וסביבה ומעוניינת לעשות הסבה להוראה. אני מתעניינת בעיקר בחינוך פתוח, ניסויי דמוקרטי וכו'- מהן האופציות העומדות בפניי? בנוסף קיבלתי ממוצע של מעל 90 מהאוניברסיטה העברית וכן יש לי נסיון בהוראה במסגרות שונות האם זה נותן לי איזשהי הקלה בקבלת התעודה? או לפחות מלגה? תודה רבה לירון
מ
מכללת אורנים
הסבת אקדמית להוראה לאחר תואר ראשון בביולוגיה
היי לירון ותודה על פנייתך. בניית תכנית הלימודים להכשרת אקדמאים לתעודת ההוראה נעשית בהתייחס לרקע ממנו את מגיעה ובהתייחס לתעודת ההוראה המובוקשת. משמע, כשאת מתחילה לברר לגבי תהליך לקראת לימודים את מתבקשת להביא איתך לפגישת ייעוץ את גליון הציונים של התואר שעשית על מנת שעל פיו יבנו לך את רשימת ההשלמות שאת נדרשת לעשות בדרכך לתעודת ההוראה. הדבר נעשה על מנת למצוא חפיפה בין קורסים בכדי שלא תצטרכי לחזור סתם על דברים שכבר למדת. היות ואת מגיעה מרקע של ביולוגיה אני ממליצה, במידה וזה מעניין אותך, לגשת לתעודת הוראה בביולוגיה וכך יהיו לך השלמות בעיקר בתחום החינוך ולא בביולוגיה- התכנית הקצרה ביותר שתתאים לך. לגבי אופציות תעסוקה את מוזמנת לפנות למשרד החינוך היות וישנם גורמים רבים המשפיעים על הנושא כמו: עיתוי, מקום מגורייך וביקוש. למיטב ידיעתי ממוצע סיום התואר לא מעניק איזשהן הקלות אך לגבי מלגות תוכלי לברר מול מוסד הלימודים בו את מתעניינת ללמוד. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.