שלום, השנה אני מתחילה ללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי. דיברתי עם יועצת אחת (ברור לי שהיא לא מדגם מייצג) שדיי הלחיצה אותי. לדבריה יש הצפה של יועצות חינוכיות בשוק ויש תחרות מאוד קשה . האם אלו פני הדברים? אני גרה בפתח תקווה אולי ה תלוי באיזור? כמו כן, מה עוד אופציות העסקה עם התואר למעט בתי ספר? תודה רבה !
ש
שני יונגר
לימודי ייעוץ חינוכי
שלום אולגה,
יועצות עובדות בין היתר עם גני ילדים במיוחד בגילאים המשפיעים על ההחלטה למעבר לבית הספר. לגבי עניין הדרישה ליועצות, בהחלט יש הבדלים בהתאם למיקום ג"ג. זה נכון לגבי כל תחום ההוראה, יש תחומים בעלי ביקוש גדול יותר ויש שפחות כמו שן יש אזורים בארץ בהם הביקושים גבוהים יותר לעומת אחרים.
יש גם חברות הנותנות שירותים של ייעוץ חינוכי.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
לימודי ייעוץ חינוכי
היי אולגה ותודה על פנייתך. מציאת העבודה בתחום הייעוץ החינוכי משתנה בהתאם למספר גורמים: הביקוש, העיתוי בו את מחפשת את העבודה ומקום המגורים. כמו בכל תחום שקיים בשוק, יש משתנים שמשפיעים על הנושא ולכן צריך לקחת את כולם בחשבון. תואר בייעוץ חינוכי מכשיר אנשי מקצוע להתבוננות מעמיקה בדפוסי ההתנהגות של מורים ותלמידים, ומקנה יכולת התערבות ברמה מניעתית וטיפולית כמו גם טיפול בבעיות הסתגלות של תלמידים. לאחר שתוכשרי ברמות הללו תוכלי להשתלב בכל מסגרת חינוכית הדורשת הכוונה וייעוץ לגבי תלמידים ברמות שונות. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.