שלום. אני מתעניינת בלימודי חינוך מיוחד לגיל הרך, ויש לי מספר שאלות. בתום 3 שנים של לימודים מתבצע סטא'ז על מנת לקבל תעודת הוראה. 1. האם אני יכולה לעשות אותו בגן רגיל ולא גן של חינוך מיוחד? (ובכל זאת להיות בעלת תואר בגיל הרך- חינוך מיוחד).או שלמעשה מוכרחים לעשות סטאז' בגן טיפולי של אוכלוסיות מיוחדות. 2. בשנת הסטאז'- האם צריך כל יום להגיע לגן? מקבלים שכר? לעבור מבחן כלשהו? 3.האם ניתן לבחור מקום בו יתבצע שנת הסטא'ז?
תודה רבה!
ש
שני יונגר
שנת הסטא' בתעודת ההוראה
שלום גל,
הסטאז' הוא לא בהכרח גן לחינוך מיוחד, גם אין מספיק מקומות כדי שכולם יעשו את הסטאז' בגן כזה. עם זאת, אם זה מה שאת רוצה לעשות בעתיד, למה לא להכנס לתחום כבר עכשיו ולהתנסות?
בכל מקרה, מטרת הסטאז' היא התנסות בעבודה ממשית כגננת. לגבי מספר הימים בשבוע, עובדים כמעט כל יום וגם לומדים במקביל, זו עדיין שנת לימודים אקדמית, למרות שעובדים בשכר. אין בחינות, אבל יש עבודות הגשה.
את לא יכולה לבחור איפה לעשות סטאז' את צריכה להגיש מועמדות, בדיוק כמו למקום עבודה להתנסות ולעבוד היכן שתתקבלי.
בברכה, שני
ג
גל
חינוך מיוחד לגיל הרך - שנת הסטאז
תודה על התגובה המהירה. לפי מה שאת אומרת, אני יכולה להתקבל לגן רגיל או מיוחד ועדיין יוכל להיות בעלת תואר בחינוך מיוחד.. אבל זה לא בחירה שלי היכן לעשות את הסטאז' (מבחינת סוג גן). הבנתי נכון?
מ
מכללת אורנים
חינוך מיוחד לגיל הרך - שנת הסטאז'
היי גל ותודה על פנייתך. את המוסד החינוכי שבו תעשי סטאז' את בוחר. כלומר את מחפשת את המקום ומציעה עצמך כעובדת עם קורות חיים ממש כמו בכל עבודה רגילה, אך עלייך לעבור דרך מפקחי החינוך בדרך כלל בכדי להשתלב בעבודה סדירה. את יכולה לבחור היכן את רוצה לעשות את הסטאז' אבל את לא זו שמחליטה, משמע שבוחרים אותך בהתאם לצורך המערכת במקומות בהם התעניינת. התואר הוא בחינוך מיוחד בלי שום קשר לסטאז' שתעשי, אבל רשיון ההוראה ישתנה בהתאם למסגרת בה תעבדי. אם תעבדי בגן של חינוך מיוחד תקבלי רישיון הוראה של חינוך מיוחד ואם ברגיל אז תעודות הוראה לגיל הרך. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.