בוקר טוב אני מתעניינת בלימודים לתואר ראשון בחינוך באונ' בר אילן, יש להם תואר של מנהיגות וניהול מערכות בחינוך. האם את יודעת במה אפשר לעסוק אחרי שמסיימים תואר כזה? מעניין אותי להיות מורה כמובן וגם להשתלב בתפקיד כלשהו במשרד החינוך, פחות מעניין אותי ניהול בתי ספר. בר אילן נחשב למקום טוב ללימודי חינוך? תודה
ת
תמר
תנאי קבלה למנהיגות וניהול מערכות חינוך בבר אילן
אני מעוניינת ללמוד מנהיגות וניהול מערכות חינוך בבר אילן. כתוב שתנאי הקבלה זה ממוצע בגרות 8.8 ופסיכו' 560 ומעלה. עדיין לא עשיתי פסיכו' אבל השערה שלי שאני אקבל 500..ממוצע הבגרות שלי הינו 100.3 השאלה אם זה הגיוני שהזנתי באתר של בר אילן את סיכויי הקבלה שלי עפ"י פסיכו' 500 וכתוב התקבל...זה הגיוני שאם הממוצע בגרות שלי יותר גבוה מהנדרש אז בפסיכו' יש אפשרות להוציא יותר נמוך?
ק
קארין
תנאי קבלה למנהיגות בר אילן
היי תמר, אני הבנתי מאונ' בר אילן שאכן יש משקל רב יותר לבגרות מאשר לפסיכומטרי. אני בדיוק מתלבטת גם אם להתחיל את הלימודים במסלול מנהיגות וניהול מערכות חינוך בבר אילן. האם את יודעת במה ניתן לעבוד בסיום תואר כזה?(חוץ ממורה) תודה!
מ
מכללת אורנים
תואר של מנהיגות וניהול מערכות בחינוך
היי קארין ותודה על פנייתך. אינני יודעת לגבי יוקרה של מקום זה או אחר והדבר משתנה מאוד בהתאם לשיקולייך האישיים. נסי לא להתבסס יותר מדי על דעות ועצות של אחרים כי לכל אדם העדפותיו האישיות ולכן עלייך לפעול על פי הקריטריונים המנחים אותך. אם אינך מעוניינת בניהול בית ספר לדעתי האישית כדאי שתבררי לגבי מסלולים אחרים בתחום החינוך. המסלול הספציפי שציינת מכשיר עובדי הוראה לקראת ניהול בתי ספר וישנו מגוון עצום של תפקידים בהוראה וחינוך שאינו כולל ניהול ומנהיגות. כמובן שאחרי תואר ראשון שכזה לא תוכלי ישירות לנהל בית ספר ויהיה עלייך לצבור ותק ומוניטין במשרד החינוך בטרם קידומך לרמה כזו של משרה ותפקיד. נסי להגיע לימים פתוחים כדי לשמוע על מסלולים נוספים שעשויים למצוא חן בעינייך בתחום החינוך. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.