שלום! אני עומדת בפני החלטה חשובה, האם לעשות הסבה להוראת חינוך מיוחד או לעו"ס. שניהם "מדברים" אליי אך החינוך מיוחד יותר, אך לצערי כל הזמן צצות לי חששות לגבי הביקוש לתחום זה. אני חוששת שאלמד ואז אתקשה למצוא עבודה בתחום.
אפשר לקבל תמונת מצב לגבי הנושא?
מודה מראש על ההתיחסות!1
מאייה
ש
שני יונגר
עבודה סוציאלית או חינוך מיוחד
שלום מאייה,
החששות שלך בהחלט מוצדקות. החינוך המיוחד הוא תחום נפלא, ומי שעסק בו יספר לך שלא היה עוסק בשום תחום אחר בגלל שהוא כל כך מיוחד. עם זאת, לאור העובדה הזו רבים מאוד מעוניינים בו, נתון שמקשה מאוד על מציאת עבודה בו.
תוכלי בצורה אחרת ללהגיע לתחום גם דרך העבודה הסוציאלית, מכיוון אחר לגמריולעשות עבודה חשובה ונפלאה גם שם. אם תראי שבעתיד ההוראה מתאפשרת לך, תוכלי לעשות את השניים גם במקביל. היופי בשני התחומים הללו הוא שאין ביניהם סתירה, אלא דווקא להפך.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
הסבה להוראת חינוך מיוחד או לעו"ס
היי מאייה ותודה על פנייתך. אכן את עומדת בפני החלטה חשובה, אך קחי בחשבון שתמיד ניתן לשנות את מסלולי החיים שלנו לאחר התנסות והפעלת שיקולי דעת. שני התחומים נפלאים ותורמים לחברה במידה אדירה ולכן כבר עולה מדברייך שאת אדם העובד עם ליבו יותר מהכל. ישר כח! לגבי ביקוש מקצועות, חשב לדעת שהביקוש משתנה בהתאם לעיתוי חיפש העבודה, מקום מגורייך והצורך, שאלו גורמים המשפיעים על כך ללא יכולת שליטתנו. כמורה בחינוך המיוחד תוכלי לעבוד במסגרות החינוך בגילאי 6-21, בחינוך המיוחד, בחינוך הרגיל ובחינוך הבלתי פורמאלי, כך שהאפשרויות נרחבות מאוד, והעו"ס הוא תחום שקרוב מאוד לחינוך המיוחד. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.