שלום אני בעלת תואר ראשון בהוראה לגיל הרך כולל תעודת הוראה. אני מעוניינת ללמוד בשנה הבאה הוראה מתקנת אבל אני מתלבטת לגבי העבודה בהמשך כי אני פחות מתחברת ללימוד הפרטי בבית התלמיד אני מעדיפה לעבוד במסגרת הבית ספרית השאלה היא עד כמה באמת יש בזה עבודה? והאם יש המלצות לגבי מוסד לימודים מסוים ? האם שמעת על ניצן? תודה רבה
מ
מכללת אורנים
לימודי הוראה מתקנת-אפשרויות תעסוקה
היי מיכל ותודה על פנייתך. נושא ההוראה המתקנת תופס תעוצה בשנים האחרונות, הן בבתי הספר והן במוסדות הפרטיים. לגבי ניצן- את צריכה לפנות אליהם באופן אישי על מנת לקבל מידע לגבי שיטת הלימוד שלהם. מלבד עבודה פרטנית בבית התלמיד, יש לך את תפקיד מורת השילוב, הקיים בכל בית ספר יסודי. בתפקיד זה את משתמשת בכל האסטרטגיות שרכשת במהלך הלימודים להקנייה ולפיתוח חשיבה גבוהה יותר לשם התגברות ועקיפת קשיים לימודיים שיש לליקויי הלמידה, בכל שכבות הגיל ובמגוון נושאים. כמו כן, כמורה במסגרת של החינוך המיוחד, ולעיתים אף ברגיל, רצוי מאוד שיהיו ברשותך האסטרטגיות הללו כמורה, על מנת לסייע לתלמידים המתקשים מעט, משמע, את תמצאי מגוון אפשרויות שבהן ההוראה המתקנת תעזור לך ותהיה חשובה ונחוצה מבחינת כל הצוות החינוכי בבית הספר. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.