אני יודעת שכדי לעסוק בתחומים אלה חייב תעודת הוראה. אבל האם תעודת ההוראה לבד מספיקה או שעליי לעשות קורס בכל אחד מן התחומים האלה?
האם כדי לעסוק בזה חייב תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה או שאפשר גם תואר שמשולב עם חינוך + תעודת הוראה.
תודה.
מ
מכללת אורנים
הוראה מתקנת וליקויי למידה
היי שירלי ותודה על פנייתך. על מנת להיות מורה להוראה מתקנת עלייך להיות בעלת תואר בחינוך מיוחד עם תעודת הוראה בנוסף ללימודי תעודה בתחום ההוראה המתקנת שתדרשי להשלים בהתאם למקום עבודתך. תוכלי להשתלב במשרד החינוך כמורת שילוב אם את מתעניינת בתחום לקויות הלמידה אך לטיפול נרחב ומקיף יותר תצטרכי להשלים הוראה מתקנת בתחום מסוים (עברית או חשבון). שיהיה בהצלחה! אשמחל עמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
ש
שירלי
הוראה מתקנת וליקויי למידה - המשך
היי, תודה. בהמשך לתשובתך בנושא הוראה מתקנה וליקויי למידה - אני מבינה שצריך תואר ספציפי בחינוך מיוחד. מה קורה עם מי שיש לו תואר משולב בחינוך (חינוך וניהול), צריך לעשות תואר בהוראה מתקנת? אי אפשר פשוט לעשות קורס נרחב ומקיף כמו שאמרת? או שבמסגרת לימודי התעודה אני אבחר בתחום החינוך המיוחד?
תודה.
מ
מכללת אורנים
הוראה מתקנת וליקויי למידה
היי שירלי,
אין חובה להגיע מתואר של חינוך מיוחד, אך עלייך להגיע עם תעודת הוראה של בתי הספר היסודיים. לימודי ההוראה המתקנת מתחלקים לשני סוגים: הוראה מתקנת לעברית וחשבון או הוראה מתקנת לאנגלית, אין בחירה של חינוך מיוחד כי ההוראה המתקנת מוגדרת כסיוע לחינוך המיוחד כביכול. שיהיה בהצלחה! אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
מ
מכללת אורנים
המשך הוראה מתקנת וליקויי למידה
היי שירלי, את אינך מחוייבת בתואר בחינוך המיוחד, את צריכה שתהיה לך תעודת הוראה לבית הספר היסודי והתואר בחינוך שתעשי יהיה מתאים. במסגרת לימודי התעודה תבחרי איזה סוג או יותר נכון באיזה מקצוע את רוצה ללמוד הוראה מתקנת: עברית וחשבון או אנגלית. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.