היי רציתי לדעת מהם תנאי קבלה ללימודי חינוך ופסיכולוגיה (דו חוגי)? יש לי ממוצע בגרות 88 ללא הבונוסים ו95 עם הבונוסים האם אני חייבת לעשות פסיכומטרי? ומתי מתקיים יום פתוח במככלה שאפשר להגיע?
ש
שני יונגר
תנאי קבלה ללימודי פסיכולוגיה וחינוך
שלום דורין,
במכללות הבאות תנאי הקבלה אינם דורשים פסיכטומטרי אלא תעודת בגרות בלבד: מכללת רמת גן, מכללת רחובות, מכללת רעננה. התואר הוא תואר של האוניברסיטה הפתוחה, כך שאם תרצי תוכלי ללמוד גם שם את התואר.
באוניברסיטאות האחרות התואר הדו חוגי תלוי בתנאי הקבלה ללימוידם פסיכולוגיה שם גבוהים מאוד ודורשים ציון בבגרות של 100 ופסיכומטרי 650 (יכול להשתנות בין האוניברסיטאות השונות).
לגבי יום פתוח, נשמח לשמוע על איזו מכללה מדובר וניתן לך את האינפורמציה הדרושה לך.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
לימודי חינוך ופסיכולוגיה- תנאי קבלה
היי דורין ותודה על פנייתך. תנאי הקבלה ללימודים לתואר ראשון משתנים בין המוסדות השונים. חלקם דורשים פסיכומטרי וחלקם לא, בהתאם למסלול כמובן. נסי לברר מול המוסדות שנראים לך אטרקטיביים מבחינת מיקום, מסלול ושכר לימוד. אני מציעה לך כבר לברר שאכן במוסד זה גם מכשירים לקבלת תעודת הוראה שלא תצטרכי להמשיך את לימודייך לאחר סיום התואר למסלול הכשרת אקדמאים להוראה, כדי שתעשי את שניהם ביחד בארבע שנים ולא יותר. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.