אני נרשמתי להסבת אקדמאים להוראה במתמטיקה על יסודי ושלחו לי תוכנית לימודים עם השלמות במתמטיקה, האמת שיש לי חששות לגבי קושי הקורסים בהשלמות וזאת מהסיבה שיש לי תואר 1 בסטטיסטיקה ולא מתמטיקה וגם אחד התנאים זה ציון 75 ואילו בתואר 1 מתמטיקה ציון עובר 56 ועוד שאלה האם הוראה במתמטיקה יסודי מחייבת אותן השלמות ?
ש
שני יונגר
הוראת המתמטיקה לעל יסודי
שלום מונה,
אם מדובר בהוראת המתמטיקה לעל יסודי, אז בוודאי שהקורסים הללו קריטיים. הרי רמת המתמטיקה היא גבוהה ועליך בתור מורה להיות ברמה גבוהה יותר מזו של התלמידים על-מנת ללמד אותם את המקצוע.
אני מניחה שבתור סטודנטית מנוסה, יהיה לך קל יותר ממה שאת חושבת. אך כדאי להתחיל ולהתכונן, לפחות לחזור על היסודות של המתמטיקה, לקראת הלימודים.
אם הבנתי לא נכון לאיזו שכבת גיל מדובר, אשמח אם תתקני.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
מסטטיסטיקה למתמטיקה
היי מונה ותודה על פנייתך. במסלול הכשרת האקדמאים להוראה יכשירו אותך ללימוד המתמטיקה לשכבות הלימוד בבית הספר העל יסודי באופן שבו תוכלי ללמד כמו שצריך, משמע יהיה עלייך לשלוט בנושא ברמה בה תוכלי ללמד את התחום בצורה ברורה ומעמיקה. כמובן שאם המקצוע אינו פשוט לך כל כך ייתכן ותתקלי בקושי אך אני מניחה שתוכלי לפנות לסיוע ותגבור מצד המרצים בתיאום מראש. חשוב לציין כי ישנו הבדל בין תכנית הלימודים במסלול ליסודי לבין המסלול העל יסודי- אך עלייך לבדוק את הנושא מול מוסד הלימודים בו את מתעניינת. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.