שלום, יש לי תואר ראשון בחינוך והיסטוריה של עם ישראל (קבלה 2004) תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית
רציתי לעשות תעודת הוראה (ובאיזה תחום אני יכולה, היסטוריה, אזרחות, משהו שקשור למדעי הרוח?) ואני תוהה איזה אפשרויות פתוחות בפני. אני גרה בחיפה.
תודה רבה
ש
שני יונגר
לימודי תעודת הוראה
שלום חגית,
מכלל התחומים שמנית, אזרחות היא התחום שבו הביקוש הגדול ביותר למורים. עם זאת, זה מאוד משתנה בין האזורים השונים בארץ, לכן אני מסייגת את דברי, כי ייתכן ובאזור חיפה חסרים דווקא יותר מורים בתחומים אחרים.
אם יש לך היכרות עם מורים מהאזור הם ידעו לומר לך בוודאי אלו מורים הכי חסרים ואת התחום הזה כדאי שתלכי ללמוד.
בברכה, שני
מ
מכללת אורנים
תעודת הוראה- הסבת אקדמאים בחיפה
היי חגית ותודה על פנייתך. תעודת הוראה תוכלי לעשות בכל תחום כמעט שבו תבחרי, אך כמות ההשלמות שלך תשתנה ולעיתים המסלול יכול להמשך במקרים קיצוניים גם שנתיים-שלוש. אם את מחפשת את המסלול הקצר ביותר הרי שזה יהיה היסטוריה לעל יסודי וא בעצם יהיה עלייך להשלים את תחום החינוך, ואולי מעט מאוד קורסים של היסטוריה. לגבי מכללות הממוקמות באיזור חיפה אני מציעה לך לבדוק עם צוות האתר על מנת שתוכלי לפנות אליהן. חשוב לא לבחור מסלול לפי ביקוש היות וישנם גורמים שונים המשפיעים על מציאת העבודה לאחר הלימודים (כמו: מגורים, עיתוי, היצע וביקוש) אלא ללכת עם "הלב" ומה שמעניין אותך באמת. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.