אני בעלת תואר ראשון במדעי התנהגות בהתמחות קרימינולוגיה, עד כה לא עסקתי בתחום זה או דומה אך החלטתי כי עליי לעסוק התחום החינוך ולכן אני מתלבטת בין 2 תחומים: ישנה אפשרות שאעשה תואר שני בייעוץ חינוכי אך בכדי לעסוק כיועצת חינוכית עליי ללמוד גם לתעודת הוראה מה שייקח לי בערך 4 שנים כך שבפועל עד שאתחיל לעסוק בייעוץ חינוכי ייקח לא מעט זמן.. מצד שני חשבתי לעשות תחילה תעודת הוראה ובסיומה להתחיל לעבוד ובמקביל ללמוד את התואר השני בייעוץ חינוכי, חשוב לי לציין כי אני יותר מעוניינת לעסוק בתחום הייעוץ ולא בתחום ההוראה ומצד שני עליי לקחת בחשבון כי אני צריכה להתחיל לעבוד ולצבור ניסיון כך שאני נמצאת במבוי סתום ואינני יודעת לאן לפנות, אשמח לקבל חוות דעת מקצועית לקבלת החלטה,
תודה רבה,
בת-אל מוריה כהן
ש
שני יונגר
תעודת הוראה וייעוץ חינוכי
שלום בת אל,
הדרך השנייה בה תלמדי לתעודת הוראה, תתחילי לעבוד כמורה ובמקביל תלמדי לתואר שני בייעוץ חינוכי, היא המסלול הטוב ביותר עבורך. יש לכך כמה סיבות, הראשונה היא שקשה מאוד למצוא עבודה כיועצת (ללא קשרים) לפני שיש לך קביעות במערכת, כאשר יש מורות בעלות וותק שיתמודדו יחד איתך על אותן המשרות. סיבה נוספת היא שבאמת אין תחליף לניסיון בתחום הייעוץ החינוכי. אם אין יודעת איך מתנהלת כיתה איך תייעצי על שילוב נכון של תלמידים בכיתה.