למדתי שנתיים לתואר ראשון במסלול משולב של חינוך מיוחד עם חינוך רגיל ונאלצתי להפסיק בגלל מצב כלכלי. בשנה הבאה אתחיל בהשלמה לתואר בחינוך מבוגרים מכיוון שזו הדרך היחידה להשלים את התואר פעם בשבוע וגם לעבוד במשרה מלאה כי היום אני כבר נשואה עם ילד. האם יש דרישה לתואר זה בשוק העבודה ? עד כמה שידוע לי ניתן לעשות תואר בחינוך בכל תחום ואחר כך לעשות תעודת הוראה ולעבוד כמורה או במשרה אחרת בחינוך ? האם זה אכן כך ? אולי דברים השתנו מאז למדתי.... תודה מראש ליטל
ש
שני יונגר
חינוך מבוגרים או הסבה להורה בכל תחום אחר
שלום ליטל,
במשרד החינוך ישנו אגף העוסק בחינוך מבוגרים. כך שעדיין יש מקום לעבודה במסגרת משרד החינוך, מה שמאוד כדאי כמורה. עם זאת, ההיקפים באופן כללי הם קטנים יותר, כך שקשה לומר מהי רמת הדרישה לעובדים בתחום.
לכן, אני מאוד ממליצה שתתחילי לחפש עבודה בתחום כבר עכשיו, אשר ידעו שתקבלי את התעודה בעוד שנה, אולי גם תוכלי לעשות שם סטאז'.
עם זאת, במידה ואת מסיימת השנה את התואר בחינוך (לא משנה מה התחום) תמיד תוכלי להירשם למסלול הסבת אקדמאים, כמו כל בוגר תואר ראשון אחר לכל תחום הוראה המעניין אותך. אם את רוצה עבודה בוודאות גבוהה, לא כדאי שתבחרי בחינוך המיוחד, גם שם יש הרבה בוגרי תארים ומעט משרות.