אני בעלת תואר ראשון בהנדסה ושני במינהל חינוכי מאוניברסיטת בר אילן. עובדת הוראה בעלת תעודת הוראה. מעוניינת ללמוד איבחון לקויות למידה כבניית קריירה נוספת. היכן ללמוד? מה התנאים הדרושים?
ר
רעות
תואר שני בליקויי למידה
הי, כל התחום של אבחון עובר בקרוב לחקיקה שתדרוש מהמאבחנים רקע אקדמי ברמה של תואר שני (לפחות), ולכן אם את מעוניינת לעסוק בתחום בעתיד מומלץ לא להסתפק בלימודי תעודה אלא ללמוד את הנושא ברמה של תואר שני וכך לחסוך מעצמך כאב ראש והשלמות בעתיד. המכללות להוראה המציעות תכניות בתחום לקויות הלמידה דורשות תעודת הוראה וניסיון ומבחינה זו את כבר עונה על הדרישות. מציעה לך ליצור קשר עם המכללות להוראה הקרובות לך ולבדוק את התכניות השונות ואת תנאי הקבלה. בהצלחה :)
נ
נועה
תואר שני בלקויות למידה
שלום, אני מעוניינת להרשם ללימודי תאר שני בלקויות למידה באוני' ת"א. אשמח לדעת האם התואר יאפשר תעסוקה באבחון וטיפול במגזר הפרטי (הבנתי כי תעסוקה במוסדות חינוך מחייבים תעודת אבחון שלא נכללת במהלך הלימודים תאר) וכן, מהו התוקף לאבחון במידה ואני חסרת תעודת אבחון של משרד החינוך? תודה:)
ש
שני יונגר
תואר שני בלקויות למידה או אבחון דידקטי
שלום נורית,
בהמשך לתשובתה של רעות, תנאי הקבלה ללימודי אבחון לקויות למידה או אבחון דידקטי הם בעלי דרישות הסף הבאות: עדיפות לבעלי תואר שני, תעודת הוראה וניסיון בהוראה של לפחות שלוש שנים. כאשר חלק מהמקומות דורשים חמש שנות ניסיון בהוראה.
היכן ללמוד אינני יכולה להמליץ לך, אך אני בהחלט ממליצה שתפני למספר מוסדות לימוד ותגיעי לפגישות ייעוץ. את בוודאי תתרשמי מכל מקום בצורה מעט שונה. בחרי במסלול שיראה לך הכי מתאים ונכון לך.
אם תרצי אנשי השירות של האתר יכולים להפנות אותך למוסדות הלימוד בהם קיים תואר שני בלקויות למידה.