שלום, אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה עם התמחות בתקשורת. מאוד רוצה לעשות הסבה וללכת לכיוון של ייעוץ חינוכי. יש לי מספר חששות שנוגעים כמובן לעובדה של הניסיון בתחום-שאין לי אותו בכלל וההצפה של היועצות בשוק.
הבנתי שעלי להיות בעלת תעודת הוראה בשביל ללמוד לתואר שני ובאופן כללי לעסוק בתחום מבחינה עתידית.
שאלותיי: 1.האם בשביל להיות יועצת חינוכית אוכל להשתמש בתעודת הוראה מתחום התקשורת או שעלי להיות עם תעודת של חינוך מיוחד?
2.האם הוצאת תעודת הוראה של חינוך מיוחד מספיקה לי בשביל להתקבל לתואר שני לייעוץ חינוכי ולימים לעסוק בתחום או שאני מחויבת להיות מורה קודם לכן לחינוך המיוחד ורק אז אוכל להתקבל להיות יועצת?
3.האם לאחר שהוצאתי תעודה בחינוך מיוחד אוכל להיות מורה רגילה/מחנכת ולא לעסוק בתחום החינוךהמיוחד? במידה וכן מה יהיו האופציות שלי ללימוד?
תודה.
ש
שני יונגר
תעודת הוראה בחינוך מיוחד או תחום אחר
שלום מיקה,
להלן תשובותיי בהתאם לסדר שאלותיך: 1. חשוב להיות בעלת תעודת הוראה וניסיון בהוראה של לפחות 3 שנים. אין חובה בתעודת הוראה מתחום החינוך המיוחד, למרות שמקובל לחשוב כך. 2. יש מכללות אשר ניתן להתקבל בהן למסלול ייעוץ חינוכי גם ללא ניסיון. אז אפשר לומר שבאופן עקרוני התשובה היא כן. אך קחי בחשבון שללא הניסיון הדרוש לא תוכלי לעבוד כיועצת. 3. אם תוציאי תעודת הוראה בחינוך מיוחד אז ההכשרה לך תתאים לחינוך המיוחד. אם תהיי מעוניינת להיות מורה בכל תחום אחר, תצטרכי ללמוד להרחבת הסמכה או תעודה הוראה נוספת בתחום המבוקש. אך ייתכן ותוכלי להתקבל להוראה בתחום אחר גם ללא הרחבת ההסמכה, מאוד תלוי במנהלת בית הספר.