שלום, אני בוגרת מדעי החברה עם התמחות בתקשורת. מתכננת בעתיד ללמוד לייעוץ חינוכי והבנתי שאני מחויבת בתעודת הוראה והתנסות כשלב מקדים לכך במערכת החינוך.
מתוך התייעצות נאמר לי שהתחום הקרוב והנגיש ביותר לייעוץ החינוכי הינו תעודת הוראה בחינוך מיוחד. מדפדוף וקריאה בפורום הנוכחי קראתי תגובה כי נאמר לבחורה מסוימת שגם אם היא עושה תעודת הוראה בחינוך מיוחד, עדין עליה להתמקד בתחום דעת מסוים לדוגמא תנ"ך. דבר שכזה לא נאמר לי כלל בשני מוסדות שהתעניינתי אצלם בלימודי התעודה. האם הדבר הכרחי לכלל המוסדות? מה שהבנתי גם מתכנית הלימודים שניתנה לי לא כתוב דבר על התמקדות בתחום דעת נוסף לצד החינוך המיוחד כן רשומים קורסי בחירה. אולי בגלל שיש לי התמחות בתקשורת הדבר מבטל את תחום הדעת??? אני מאוד אשמח להבהרה בנושא זה. מודה מאוד!
ש
שני יונגר
תעודת הוראה עם תחום דעת נוסף
שלום סיון,
כדי ללמוד ייעוץ חינוכי עליך בהחלט להיות מורה בפועל, בעלת תעודת הוראה. לגבי תעודת הוראה בחינוך מיוחד עם התמחות בתחום דעת נוסף, ייתכן וזו דרישה של המגמה במכללה בה התעניינה חברת הפרום.
זו כמובן יכולה להיות מדיניות של מוסד הלימודים ללמד לתעודת הוראה עם התמחות נוספת (בעיני דווקא רעיון מצוין). אן לכך קשר לעובדה שלמדת תקשורת לתואר ראשון.