היי .. אני מתלבטת רבות לגבי הסבה לחינוך המיוחד יש לי כמה שאלות אשמח לקבל קצת מידע .. 1. האם יש ביקוש למורות לחנ"מ באזור המרכז? 2. מדוע אומרים (אפילו יועצת ההסבה) שמורות אלו נשחקות במהלך הזמן ? 3. מהם הקשיים שמורה לחנ"מ צפויה להתמודד עם? 4. מהו השכר ההתחלתי בתחום?
אשמח לתשובות .. תמר .
ש
שני יונגר
שכר מורים בחינוך המיוחד
שלום תמר,
להלן תשובותיי בהתאם לסדר שאלותיך: 1. תחום החינוך המיוחד הוא התחום בו יש הכי מעט עבודה והכי הרבה דורשי עבודה. כך שהביקוש קטן יחסית להיצע העובדים. 2. העבודה של מורה בחינוך המיוחד שונה מעבודתה של כל מורה אחרת, אך כלל המורים נשחקים עם הזמן. זו עבודה לא קלה ולשמור על רמה גבוהה של הוראה לאורך זמן היא עבודה מאוד קשה. אני חושבת שכלל המורים נשחקים עם הזמן. לכן עושים שינויים, לומדים תחומים חדשים מרחבים את הסמכויות וכו'. 3. העבודה היא לעיתים קרובות עם אוכלוסייה מאוד מאתגרת, קשיים בתקשורת הם התלמידים וגם עם המשפחות, אלימות פיזית ומילולית והקושי להרגיש התקדמות אצל התלמידים יכולים להיות מאוד קשים ושוחקים לאורך זמן. 4. למורים בחינוך המיוחד קיים סעיף תוספת לחינוך מיוחד בסך של 1000 ₪ בערך. כך שהשכר ההתחלתי מאור להיות 6300 ₪ לפני וותק קידום וכו'.