שלום אני מעוניינת לעשות תעודת הסבה להוראה ומאוד מתלבטת במה. חינוך גופני או היסטוריה יש לי תואר ראשון במדעי המדינה ומזרחנות ואהבה מאוד גדולה לספורט השאלה שלי במה יש יותר ביקוש היום? במה אפשר למצואייותר עבודה כמורה לחינוך גופני או כמורה להיסטוריה ? והאם ישנם לימודי ערב לתעודת הסבה להוראה ?
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאיים להוראה
שלום מורן,
אני מניחה שיש יותר ביקוש לתחום הספורט, אך זה מאוד משתנה ותלוי באזור המגורים. לגבי היסטוריה אם תלמדי היסטוריה לחטיבה עליונה אז כמובן שהאפשרויות יהיו רבות יותר.
לגבי מסלולי ערב, הם קיימים במכללה אחת או שתיים בארץ. ויש מסלולים נוחים למי שעובד ועסוק, צרי קשר בקישור המצורף לפרטים נוספים.
הסבה להוראת חינוך גופני או היסטוריה
היי מורן ותודה על פנייתך. היות והתואר שעשית רוב יותר מבחינת התוכן שלמדת להיסטוריה- תעודת ההוראה הזו תדרוש ממך פחות השלמות מאשר חינוך גופני, ולכן התכנית הזו תהיה קצרה יותר עבורך. יחד עם זאת, אם את אוהבת יותר את תחום החינוך הגופני רצוי לברר גם לגבי זה וללכת עם הלב. לגבי ביקוש- הדבר מאוד מאוד משתנה בהתאם לכמה גורמים: מקום מגורייך, היצע וביקוש ועיתוי חיפוש המשרה. אינני מכירה מסלול לימודי ערב בכל הנוגע לחינוך אך ישנם מסלולים גמישים בהם ניתן לפרוס את הלימודים לפחות ימי לימוד בשבוע לאנשים עובדים. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.