לאחר סיום התואר אני יכול להגיד שלא מושך אותי לעבוד בתחום התקשורת, ואני מחפש בזמן האחרון את ייעודי בחיים. אני מוזיקאי בין היתר ומורה לסקסופון כך שזו אהבה הראשונה שלי, אבל לא מספיק להתפרנס רק מהופעות ותלמידים.
חשבתי על חינוך מיוחד לגיל הרך, דיברתי עם מספר אנשים שסיפרו לי קצת על הדבר ועל כך שיש לך אפשרות לנהל גן משלך (עד 8 ילדים) ולקבוע תכנית עבודה וסדר יום באופן די עצמאי (הרעיון שלי זה לשלב את המוסיקה באופן בולט בגן) בשיתוף פעולה עם אנשי צוות מקצועיים כגון קלינאי תקשורת, תרפסטים למיניהם, פסיכולוגים וכו'.
רציתי להתייעץ לגבי המצב בשוק של גננים לחינוך מיוחד, השכר, שעות העבודה והתנאים של משרד החינוך. כמו כן, אפשרויות קידום לתפקידים אחרים כמו מפקח במשרד החינוך (דבר שמעניין אותי גם כן) וכד'.
השאיפה שלי בסופו של דבר זה לעבור הסבה אקדמאית ולקבל תעודה הוראה ולהתחיל לעסוק בתחום. ותוך כדי לשלב בשעות הערב את המקצוע השני של הוראת מוזיקה והופעות (דבר שמתאפשר בכך שפעילות הגן היא בשעות קבועות)
אשמח אם תוכלי לעזור לי ולייעץ לי בנושאים הללו. אני מודה לך מקרב לב
מ
מכללת אורנים
ניהול גן לחינוך המיוחד
היי טל ותודה על פנייתך. חשוב לציין כי מגוון הגנים לחינוך המיוחד קטן בהרבה ממגוון הגנים בחינוך הרגיל ולכן לא בטוח שהתכניות שבנית לעתיד יתנהלו בדיוק באופן זה. כמו כן, עלייך לקחת בחשבון שהדבר מצריך לימודים והשלמה לתעודת הוראה לגיל הרך, או לעשות תואר ראשון בחינוך לגיל הרך עם הרחבת הסמכה לחינוך המיוחד, דבר שנמשך 4 שנים של לימודים. לגבי השעות, השכר והתנאים אני מציעה לך לפנות למשרד החינוך או להכנס לאתר שלהם לקבלת פרטים נוסים בנושא, היות וישנם גורמים רבים המשפיעים, כמו: ותק, אחוז משרה ועוד. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.