שלום, יש לי תואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך מיוחד ועבדתי בתחום כבר שנתיים (שנה אחת זה היה הסטאז'). העבודה הזאת קשה לי. קשה לי העובדה שצריך להכין הרבה דברים לפני השיעור, להיות יצירתית. אני אוהבת את העבודה עם הילדים ועם הילדים הללו במיוחד. קשה לי גם העובדה שאני לא מוצאת מקום קבוע- נכנסתי רק כמילוי מקום. האיזור שאני גרה בו הוא איזור עמוס במורים לחינוך מיוחד (איזור ירושלים) חשבתי לעשות הסבה אשמח לייעוץ. חשבתי על תחום אחיות אך אני לא בטוחה שזה הכיוון הנכון ולא רוצה ללמוד עוד משהו שבסוף גם בו - אני לא יתחבר אליו ולא אמצא בו עבודה. אשמח לתשובה תודה.
מ
מכללת אורנים
הסבה מקצועית
היי מרים ותודה על פנייתך. אכן העבודה בחינוך המיוחד ובחינוך בכלל דורשת המון הכנות והשקעה רבה. יחד עם זאת חשוב לקחת את כל השיקולים בטרם החלטה על שינוי שכן לימודי סיעוד למשל, כפי שציינת, יימשכו עוד מספר שנים ולא בטוח שעד שתסיימי השוק לא יהיה מוצף גם כן. לצערי לא אוכל לייעץ לך בנוגע לעניין זה ואת ההחלטות תצטרכי לעשות בהתאם לשיקולייך האישיים. מציאת העבודה לעיתים איננה קלה, אך זה קורה כמעט בכל תחום וישנם גורמים שונים המשפיעים על כך, כמו עיתוי חיפוש העבודה, מקום המגורים וכמובן היצע וביקוש בחוץ. נסי להעלות את שאלתך גם בפורום ללימודי סיעוד באתר זה לשם קבלת פרטים נוספים. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.