לום, אני רשומה ללימודי חינוך מיוחד באוניברסטית בר אילן בשנה הקרובה. בעיקרון, אני לא הכי סגורה בעולם על התחום שבחרתי בו. עשיתי שירות לאומי בתיכון חינוך מיוחד ואהבתי את התלמידים אבל תמיד המורות היו נראות לי עייפות, נפשית ופיזית. אפילו אם הן היו מורות צעירות שממש קצת שנים בעסק ולעיתים אף סטודנטיות. בכללי,אני רואה התחום החינוך ממש עניין של שליחות, הבעיה היא שכך גם כל אותן מורות, רק שמשהו כנראה השתבש והשליחות נעלמה ונשאר רק המון מערכים להכין ותחושה של עייפות מהמקצוע.. לכן השאלה שלי היא כזאת-אם אני כבר עכשיו אני חוששת מזה האם כדאי לחשוב על כיוון אחר? יש מה לעשות עם תואר בחינוך מיוחד ורישיון להוראה - חוץ מהוראה? מה ניתן לעשות אח"כ עם התואר שהוא בכיוון יותר טיפולי, איבחוני, יותר אחד על אחד ופחות להתעסק עם בעיות משמעת? אני מאד רואה את עצמי במסגרת של מוסדות חינוך, ילדים ובני נוער..אבל מתחילה לחשוש מאוד שאולי זה לא בשבילי..והשאיפה היא כבר ממש לא להיות מורה.. תודה רבה רבה מראש לכל עצה שתינתן! :)
ש
שני יונגר
מה עושים עם תואר ראשון בחינוך והוראה
שלום לי,
לכל מקצוע יתרונות וחסרונות. תחום החינוך המיוחד באופן ספציפי נחשב לתחום מאוד שוחק. למרות שתחושת השליחות בו היא גדולה יותר מזו שבחינוך הרגיל, לעיתים. כך למעשה קורה בכל מקצוע. תמיד יש שחיקה כזו או אחרת של העובדים.
אם את רוצה לעסוק בחינוך אבל לא בצורה ה"רגילה" שלו, כמורה בבית ספר. תוכלי לשקול לעבוד בארגונים עוסקים בחינוך בצורה הבלתי פורמאלית שלו דרך כל מיני עמותות שונות המטפלות בקבוצות שונות באוכלוסייה.
אפשרות נוספת היא להמשיך את הלימודים לאחר התואר לכיוון הטיפולי או האבחוני. אך קחי בחשבון כי יהיה עליך לעסוק בהוראה לפחות שלוש שנים כדי לעשות את השינוי הזה.
תודה רבה!ועוד כמה שאלות קטנות..
תודה שני! עליי לעסוק בהוראה שלוש שנים-כולל את הסטאז'? אם ברצוני ללמוד אבחון דידקטי או ניתוח התנהגות - גם צריך ותק של 3 שנים? ועוד משהו - הבנתי שיש עניין של ותק של מי ששירתה בתחום החינוך, עשיתי שנתיים שירות לאומי בתחום חינוך וחינוך מיוחד - זה באמת מוסיף לי ותק? אני באמת לא רואה את עצמי מורה, ורוצה מאוד להיות בתחום האבחון וליצור תכניות טיפול... ככה שאני מעדיפה שהדרך לשם תהיה הקצרה ביותר :) אפילו ללמוד תוך כדי עבודה בחינוך...זה אפשרי? תודה רבה מראש! :)