אני מעוניינת ללמוד תואר ראשון בהוראה וחינוך, לאחר שפרשתי מלימודי משפטים. אני בת 28 ומאוד רוצה להתחיל ללמוד כמה שיותר מהר. ההתלבטות שלי היא היכן ללמוד: ממוצע תעודת הבגרות שלי הוא 86, כך שאם אני רוצה ללמוד באחת ממכלות החינוך, עליי לשפר את ציוני הבגרות ל - 92 לפחות, ואם ברצוני ללמד בעל יסודי עלי גם לחזור על בחינת הפסיכומטרי (שרק המחשבה על כך משתקת אותי!), כיון שלא ניתן להתקבל רק עם בגרות לפי הבנתי. עומדות בפניי שתי אופציות:
1. לשפר השנה מקצוע בגרות אחד 5 יח"ל שיביא אותי לממוצע 93 (כבר בדקתי מול יואל גבע), לוותר על הפסיכומטרי (כיון שאני לא מסוגלת לעמוד בדקה לשאלה) ולהתחיל ללמוד רק בשנה הבאה באחת המכללות כמו סמינר הקיבוצים או לוינסקי. כך למעשה, אני דוחה בשנה את הלימודים אבל מצליחה להתקבל לאחת המכללות המומלצות בחינוך.
2. להירשם כבר השנה ללימודי חינוך והוראה באוניברסיטה הפתוחה ולנסות לסיים את התואר בזמן סביר תוך ארבע שנים. השאלה אם התואר של הפתוחה נחשב לטוב בעיני מנהלי בתי ספר שבעתיד אתראיין לעבודה אצלם? והאם התואר בחינוך של הפתוחה כולל בתוכו גם תעודת הוראה כמו במכללת סמינר הקיבוצים? האם יש גם חינוך לעל יסודי? באתר לא ממש מפרטים את תכנית הלימוד ושכבת הגיל.... אני לא יודעת אם אני מסוגלת ללמוד בשיטת האו"פ, אבל יודעת שאני אעשה הכל כדי להצליח.
מצד אחד אם בפתוחה אני יכולה לקבל תואר זהה לזה של המכללות לחינוך ולעבוד במשרד החינוך כמורה לכל דבר, אז כדאי לא לבזבז את הזמן, אבל מצד שני אם התואר באו"פ נחשב לפחות טוב ומקצועי ואם תהיה לי בעיה להתקבל למקומות עבודה אז זה לא שווה את זה...
איפה הכי כדאי ללמוד? מה יותר משתלם מבחינת זמן לימודים ועלות שכר הלימוד? אני מאוד מתלבטת בעיקר נוכח העובדה שאני כבר נשואה ורוצה וחושבת כבר על משפחה ובית, ועם השנים זה לא יהיה פשוט לשלב לימודים... מה כדאי לעשות?
מ
מנהל הפורום
האם שמעת על מסלול אפיק מעבר?
ממליצה לך לבדוק את האפשרות. את יכולה לקרוא בקישור המצורף מטה הסבר על אפיקי מעבר. ראיתי שיש מסלול אפיק מעבר בחינוך מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת בר אילן.
המסלול אפיק מעבר נשמע מאוד מעניין ויכול להתאים לי. איפה עוד אפשר לקבל מידע על התוכנית?
מ
מנהל הפורום
השירות האישי
צוות האתר כולל נציגי שירות טלפוניים שישמחו לעזור לך. כמובן שאת יכולה לפנות גם למוסדות הלימוד הרלוונטיים בעצמך. את מוזמנת להשאיר ממש כאן למטה את הפרטים שלך, ונציג מהשירות האישי יחזור אלייך, ויוכל גם לספר לך במרוכז על אופציות נוספות ולענות על שאלות אחרות שאולי יש לך.
ע
עדן
עשיתי זאת אבל בכל זאת אשמח לשמוע
ממורים או מסטודנטים לחינוך והוראה מה הם חושבים על האופציות שעומדות בפניי בשאלה הראשונה ששאלתי? והאם היו ממליצים לי לפנות לתואר בפתוחה עם כל הקושי הכרוך בעניין....