קבלה למקום עבודה בלי בגרות, על בסיס הצטיינות בקורס
קבלה למקום עבודה בלי בגרות, על בסיס הצטיינות בקורס
א
1 תגובות
אני בת 46, אין לי תעודת בגרות. אם אתחיל ללמוד לגננת והציונים שלי יהיו מעולים בכיתה, האם אוכל לעסוק בזה? או שבגלל שאין לי תעודת בגרות + פסיכומטרי, לא יקבלו אותי בשום מקום למרות התעודה המצטיינת?
במידה ולא, אבקש לדעת לגבי דמיון מודרך. לאן אני יכולה להתפתח ולגדול עם זה? לאיזה מוסדות או מקצועות אני יכולה להציע את הכשרתי ולהראות את התעודה?
אשמח לתגובה במייל.
ש
שני יונגר
חינוך לגיל הרך או דמיון מודרך
שלום,
קשה להתחייב שרק בזכות ציונים כאשר תסיימי את הלימודים קרוב לגיל 50 תוכלי למצוא עבודה כגננת, ללא ניסיון. אני חוששת לומר לך שציונים הם העיקר והכל בשביל שתצליחי.
מכיוון שאינני יודעת מהו ניסיונך בעבודה, אז קשה לומר. אם את מהתחום רק ללא תעודות מתאימות, אז כמובן שהתואר יכול להוסיף לך המון.
לגבי הלימודים, בגילך אינך חייבת תעודת בגרות, אך פסיכומטרי דרוש כמעט בכל מוסדות הלימוד לצורך לימודי חינוך. בנוסף, מכיוון שאינך מציגה תעודת בגרות, עליך לעשות מכינת 30+ כחלק מתנאי הקבלה ללימודים.
יש גם אפשרות לעשות תעודת גננת מוסמכת, אמנם גם שם דרוש פסיכומטרי, אבל החלק העיקרי הדרוש הוא ניסיון וותק רב בתחום החינוך לגיל הרך.
לגבי דמיון מודרך, התחום הוא תחום של עצמאיים בעיקר. לאן שתצליחי להתפתח איתו, תלוי רק בך ומוטיבציה שלך,וכמובן, כדי שתהיי טובה כדי לצבור קליינטורה. התעסוקה בתחום היא בכל הנוגע להדרכה של אנשים לשינוי אורח חיים, קבוצות של אנשים חולים או קבוצות עסקיות ועוד. הכל תלוי לאיזה תחום תכנסי ובאיזה תחום תצליחי להשתלב.