אני סטודנטית לכרת שנה שלישית לתואר רב תחומי חינוך ליקויי למידה . אני מאוד מתוסכלת אם לעשות הוראה ובמה להתמחות חינוך מיוחד או משהו אחר או הסבה או תואר שני בכלל הדילמה שלי שאני רוצה ממש לעבוד בזה והמצב במשרד חינוך וכמות המורות שמחכות בתור ממש מייאש יש המון חינוך מיוחד . אני כרגע עם ממוצע של 84 ושואפת כמובן ליותר כי נשארה לי עוד שנה וזה יעלה עם הסימנריונים. השאלה מה התחום המבוקש הן בהוראה והן בהסבה ולתואר שני מה הם דורשים שמעתי שצריך התנדבות לכל נושא כמעט. אני מאוד לא רוצה לפספס אז מה אתם מציעים לי לגבי 3 האופציות לאן ללכת מה הדרך הקצרה לעבוד בעתיד חשבתי לעשות הוראה בגורדון או הסבה לתחום טיפולי כי אומרים שזה מה שהולך היום או בכלל תואר שני מה יעזור לי תואר שני? איפה מאפשר לי לעבוד אשמח לתשובה מכוונת תודה:)
ש
שני יונגר
תעודת הוראה או מסלול אחר
שלום מרווה,
ראשית בתחום החינוך המיוחד יש תור מאוד ארוך של בוגרים שאינם מצליחים למצוא עבוד, כי היצע של מקומות העבודה קטן.
לגבי תעודות הוראה כדאיות, מתמטיקה, מדעים ואנגלית הן הכדאיות ביותר תמיד, במיוחד אם תמצאי עבודה באזורי פריפריה שם יש ממצוקה גדולה במורים מקצועיים.
לגבי תחום טיפולי, זה בהחלט מאוד פופולארי בשנים האחרונות, וכן מתואר ראשון בחינוך תוכלי להמשיך ללימודי טיפול מסוגים שונים. אך כמובן שתידרשי להשלמות המתאימות וכדאי מאוד להיות בעלת ניסיון.
אני בעד לסיים את הלימודים ולעשות מאמץ להשתלב בעבודה ורק לאחר מכן לעשות שינויים או להמשיך ללימודים גבוהים אחרים.