אני בת 42 ומתעניינת בלימודים. אני לא ממש ממוקדת במה. אני רוצה לעשות הסבת מקצוע מהנהלת חשבונות לתחום החינוך באופן כללי . אני רק יודעת שיש בי אכפתיות ואהבה מאוד גדולה לילדים. האם יש אפשרות לקבל איזשהו יעוץ, לקבל מידע מפורט אודות הלימודים המוצעים ובמיוחד לגיל שלי- האם יש תנאי קבלה שונים? אשמח אם תיצרו איתי קשר לקבלת עזרה. דינה
ש
שני יונגר
חינוך או הדרכה של ילדים ונוער
שלום דינה,
ראשית בתחום החינוך מקובל להעסיק אקדמאים, כך שהמסלול המקובל ברוב המקרים הוא מסלול לתואר ראשון.
יש אפשרות גם ללמוד לתעודת הוראה ללא תואר ראשון, אך אינני בטוחה שתוכלי להשתלב במערכת החינוך באופן ממשי באמצעות תעודה זו ואני חייבת לומר שאני חוששת שאולי גם תואר אקדמי לא יספיק.
להיכנס לתחום חדש כמו חינוך שנכון להיום לאור הפרויקטים הרבים של ההסבה נוצר בו מצב של עומס של מורים בתחומים מסוימים, כמו תחומים רבים אחרים בישראל הפך לתחום של צעירים במיוחד. פשוט כי אפשר וכי בישראל החלה להיות העדפה מוגזמת לצעירים בכל תחום, גם אם הם אינם בעלי שום יתרונות ולעיתים אף בעלי חסרונות רבים על פני בוגרים ומנוסים מהם.
אם יש בך אהבה גדולה לילדים ואת מעוניינת לעסוק בחינוך, אולי כדאי שתלמדי הנחיית קבוצות משימתית ותפני לתחומים של הדרכת קבוצות ילדים ונוער או כל מסגרת אחרת בלתי פורמאלית.