שלום שמי מיכל .. אני בת 43 .. והאחור של כ20 שנה אני רוצה לחדש את תעודת ההוראה שלי .. לפני כ20 שנה למדתי במכללה לעיצוב ויצוא קנדה שבחיפה .. מסלול של ארבע שנים במגמה לעיצוב תכשיטים + מסלול הוראה .. לא סיימתי את הדרישות האחרונות כדי לקבל את תעודת ההוראה .. אך קיבלתי אישור מהמוסד בו למדתי לפנות למשרד החינוך למטרת השמה והשתלבות .. כיום אני עם ניסיון של 10 שנים כמורה לעיצוב תכשיטים אך ללא תעודה .. וחשוב לי לפתוח לעצמי עוד אפשרויות לפרנסה שלא יתאפשרו לי ללא תעודה . פניתי למוסד שלמדתי בו .. ויצו קנדה .. ואין להם תשובות בשבילי אחרי 20 שנה .. המוסד עבר אקדמיזציה ואין לי ציפיות .. אני שואלת .. איך ובאיזה מקום אני יכולה לעבור מסלול השלמה אישי שבסופו תינתן לי תעודת הוראה .. ? ( אני תושבת השרון .. כפר יונה) למי עלי לפנות .. ? הכיוון כמובן הוא הוראה בנושא עיצוב אומנות .. תולדות אומנות .. וכיוצא בזה . אשמח לתשובות ענייניות ..
תודה מיכל
מ
מיטל
תשובה למיכל
שלום, ניתן ללמוד תעודה ב"הוראת האומנות" באיזור מגורייך לדוגמא במכללה האקדמית בית ברל ובסמינר הקיבוצים. לגבי הקורסים שכבר למדת, עברו לא מעט שנים ותצטרכי לבדוק מול המוסד שתבחרי ללמוד בו, על איזה קורסים את מקבלת גמול ואיזה קורסים עלייך להשלים.