שלום, שמי מיכל ואני מתלבטת היכן להתחיל את לימודיי לתואר ראשון. אני מעונייינת ללמוד חינוך מיוחד ואף להתקדם לתואר שני בייעוץ חינוכי. ההתלבטות שלי היא האם כדאי לי ללמוד באוניברסיטה או במכללה. בדרכ קיימת העדפה לאוניברסיטאות אבל אני חושבת שבתחום החינוך זה מעט שונה. בנוסף חשוב לציין שמשום שאני מתכננת לעשות גם תואר שני, אותו הבנתי שאפשר לעשות רק באוניברסיטאות, אני רוצה לדעת אם יהיה קשה יותר להתקבל אליו אם את התואר הראשון אחליט לעשות במכללה תודה רבה.
מ
מכללת אורנים
חינוך מיוחד במכללה או באוניברסיטה
מיכל שלום ותודה על פנייתך. הבחירה במוסד לימודים זה או אחר תקבע בסופו של דבר על ידך בהתאם לשיקולייך האישיים. ההבדל העיקרי בין מכללה לאוניברסיטה בכלל הוא כמות הלומדים בכל כיתה. באוניברסיטה כיתות יכולות להכיל 200 סטודנטים ובמכללות בסביבות ה-30 בממוצע, ולכן היחס לרוב אישי יותר ולדעתי זהו תנאי הכרחי בלימודי חינוך. אני ממליצה לך לבחור במוסד שבו תקבלי גם תעודת הוראה בסיום לימודי החינוך המיוחד מאחר שעל מנת להתקבל לתואר שני בייעוץ חינוכי תצטרכי לצבור ניסיון של שלוש שנים לפחות בעבודה חינוכית. בנוסף, ישנן כבר מכללות שאפשר ללמוד בהן לתואר שני בייעוץ מיוחד, אינני יכולה להמליץ על מכללה זו או אחרת אבל את יכולה ליצור קשר עם המכללות השונות לחינוך ולברר את כל הפרטים. לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לשרותך בפורום זה. רוית- מכללת אורנים.