שלום רב, ראשית, האתר מצויין והפורם ממש מציל אותי. אז תודה מראש. שנית, אני מסיימת בשנה הנוכחית תואר ראשון במדעי ההתנהגות במכללת רופין ואני מעוניינת בלימודי תואר שני בייעוץ חינוכי (אולי בייעוץ חינוכי לגיל הרך). בעניין תנאי הקבלה: 1. אין לי תעודת הוראה - עד כמה זה אפשרי להשלים זאת במהלך התואר השני כי אני מתכוונת לעבוד ולהשקיע בלימודים וכו'.... 2. אני לא כ"כ בטוחה מבחינת שנות הנסיון שיש לי - לא עבדתי במהלך התואר הראשון. אבל - לפני הלימודים עבדתי שנה וחצי בגן ילדים, התנדבתי שנתיים בעמותה לקידום חינוך לילדים מעוטי יכולת (עמותת פוש) - חנכתי ילדה. כמו כן, במסגרת הלימודים עבדתי שנה שלמה במעון יום לקשישים והעברתי להם תכנים שאפשר לקרוא לזה "חינוך בלתי פורמלי", כיום אני מתמחה בפרקטיקום בפנימייה וחונכת ילדה. אני כן מתכוונת להתחיל לעבוד החל מסימסטר הבא בתור מחליפת הוראה או משהו בסגנון הזה. בנוסף, יש לי מלא נסיון בעבודה עם ילדים (בייביסיטר, קייטנות קטנות בחופש הגדול וכדומה) 3. באתר לא מצאתי אינפורמציה על תנאי הקבלה בסמינר הקיבוצים.. אשמח להבהרה בעניין. 4. בנוסף הייתי רוצה להבין מה הכוונה "ראיון קבלה" האם הוא נועד להתרשמות כללית ממני, האם אני צריכה להפגין ידע בתחום החינוך וכדומה... אשמח להבהרה.
תודה רבה מראש וסליחה על עומס השאלות..
מ
מכללת אורנים
תואר שני בייעוץ חינוכי
מעיין שלום ותודה על פנייתך. על מנת לעבוד כיועצת חינוכית יש לתפקד במשרה חינוכית במשך שלוש שנים לפחות, כשבידייך כבר תעודת הוראה. החשיבות של הנושא גבוהה היות ובתור יועצת חינוכית תצטרכי לייעץ לתלמידים, להורים ולמורים מתוך ניסיונך וראיית המערכת הכוללת ולכן ניסיונך כמורה הכרחי וחיוני מאוד. אני ממליצה לך ראשית להשלים את תעודת ההוראה בתחום הפסיכולוגיה מאחר והוא קרוב לתחום הידע שרכשת בתואר הראשון וככה תוכלי לסיים את הלימודים תוך שנה אקדמית אחת. אחרי 3 שנות ניסיון בעבודה חינוכית תוכלי להתחיל ללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי. לימודי ייעוץ חינוכי נלמדים במספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ותנאי הקבלה משתנים בהתאם לכל מוסד. המלצתי לפנות למוסד בו את מעוניינת ללמוד ולשאול מהם תנאי הקבלה לשנה"ל הבאה. לגבי ראיון הקבלה, בהתאם לדרישות גם הוא משתנה בין המוסדות. לרוב הראיון הוא ראיון קבוצתי בו נבחנת ההתאמה שלך להוראה ולא מבחן ידע. שיהיה בהצלחה! לשאלות נוספות , אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית – מכללת אורנים.
מ
מיכל
שוב - ממש לא נכון
אני לומדת תואר שני ביעוץ חינוכי - בבר אילן בן גוריון ותל אביב יש ראיון אישי אחד, בחיפה ראיון קבוצתי. אין צורך בשלוש שנות ניסיון או תעודת הוראה כדי להתחיל ללמוד באוניברסיטה יעוץ חינוכי תואר שני. לאחר שסיימת לימודים את יכולה להתחיל לעבוד במסגרת אפורמלי. אם תרצי לעבוד במערכת החינוך את צריכה תעודת הוראה אך יקבלו אותך לעבודה גם מיד לאחר שהוצאת אותה בלי לצבור 3 שנות ניסון