לאחר השלמת התואר השני בייעוץ חינוכי, האם אפשר לעבוד כיועץ חינוכי אם יש לי "תעודת עובד חינוך", ולא "תעודת הוראה"? כלומר, האם שתי התעודות נחשבות לאותו הדבר לצורך העניין הזה?
מ
מכללת אורנים
תעודת עובד חינוך וייעוץ חינוכי
אריה שלום ותודה על פנייתך. האם סיימת תואר בחינוך חברתי קהילתי? אם כן תוכל בהחלט להתקבל ללימודי ייעוץ חינוכי, כמובן שתצטרך לפני זה לצבור ניסיון של 3 שנים בעבודה חינוכית. לאחר סיום התואר ועמידה בכל התנאים תוכל לעבוד כיועץ חינוכי. בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.
א
אריה
תעודת עובד חינוך
רוית שלום. ראשית אני מודה לך על התשובה. הבנתי שתעודת עובד מאפשרת להתקבל ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי. .השאלה שלי היא מה קורה לאחר סיום התואר. .הדרישה לתעודת הוראה לצורך עבודה בייעוץ חינוכי היא מטעם משרד החינוך, ולא המוסד האקדמי. השאלה שלי נוגעת לנהלי משרד החינוך. האם, לצורך רישיון עבודה כיועץ חינוכי, תעודת עובד חינוך שווה בערכה לתעודת הוראה. אני מתנצל על הדקדקנות, אבל השאלה חשובה לצורך קביעת המשך הדרך האקדמית. תודה ותודה מראש, אריה.
מ
מכללת אורנים
ייעוץ חינוכי
אריה שלום ותודה על פנייתך בשנית. מאחר ושאלתך נוגעת לנהלי משרד החינוך אני ממליצה לך לפנות אליהם על מנת לקבל תשובה מדויקת. לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.