שלום סיימתי לימודי פסיכולוגיה סוציולוגיה תואר ראשון. וכעת אני מתלבטת מה ללמוד לתואר השני. מאוד מעניין אותי לעבוד עם ילדים ולכן חשבתי על התואר בהתפתחות הילד. אך אנשים אמרו לי שאם אני לא מגיעה עם התמחות מסוימת כמו פיזיותרפיה, קלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק, שלא יהיה לי במה לעסוק לאחר התואר. ושאלתי היא - מה באמת האפשרויות שלי לאחר תואר זה אם אני מחליטה ללמוד אותו לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה בלי שום התמחות מסוימת? האם זה ייתן לי משהו? וכנ"ל לגבי תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך. תודה רבה עדן
מ
מכללת אורנים
ייעוץ חינוכי והתפתחות הילד
עדן שלום ותודה על פנייתך. מאחר וזהו פורום העוסק בלימודי חינוך, אוכל לענות לך יותר לגבי ייעוץ חינוכי.
תואר שני בייעוץ חינוכי מיועד לבעלי תואר ראשון ותעודת הוראה בתחום טיפולי כמו חינוך מיוחד, חינוך לגיל הרך, עבודה סוציאלית או חינוך חברתי קהילתי. בנוסף, על מנת ללמוד לתואר שני בייעוץ חינוכי תצטרכי לעבוד כמורה לפחות 3 שנים ולצבור ניסיון. לגבי התפתחות הילד, אני ממליצה לך לפנות אל המוסדות האקדמיים בהם ניתן ללמוד תואר שני בהתפתחות הילד, תוכלי להשתמש בשירות האישי באתר זה לאיתור מוסדות לימודים ונציגים מטעם המוסדות הרלוונטיים יחזרו אליך בהקדם. לאחר שתמצאי את המוסד האקדמי המתאים לך תוכלי לברר מול יועצת לימודים מטעם המוסד, את כל הפרטים שמעניינים אותך - תנאי קבלה ואפשרויות מקצועיות העומדות בפנייך עם סיום התואר. לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.