חינוך מיוחד, ייעוץ חינוכי או לקויות למידה - מה ללמוד לתואר שני?
חינוך מיוחד, ייעוץ חינוכי או לקויות למידה - מה ללמוד לתואר שני?
אורית
1 תגובות
שלום וברכה! ברצוני להתייעץ בנוגע להתלבטות בבחירת לימודים לתואר השני... אני בוגרת תואר ראשון בחינוך מיוחד ומתמטיקה, עובדת כרגע כמורה בבית ספר לילדים עם לקויות תקשורת ואוטיזם. מעוניינת להירשם ללימודי תואר שני, ועומדות בפניי כמה אפשרויות: תואר שני בחינוך מיוחד של מכללת אחווה (ללא התמחות בתחום מסוים של החינוך המיוחד), תואר שני בייעוץ חינוכי ותואר שני בלקויות למידה...
גם לאחר בירור במכללות השונות לא ברור לי אילו אפשרויות תעסוקה חדשות יספק לי כל אחד מן התארים הנ"ל; במיוחד התואר בחינוך מיוחד - לאילו תפקידים אוכל להתקדם עם תואר זה? האם כדאי לבחור בו, גם אם אני מתלבטת אם להמשיך לעבוד במוסדות לחינוך מיוחד?
והתואר בייעוץ חינוכי - האם יש ביקוש במשרד החינוך ליועצות חינוכיות? האם רוב הבוגרים במסלול זה משתלבים כיועצים במערכת?
אשמח לעזרה והכוונה בנושא.
תודה רבה!
מ
מכללת אורנים
חינוך מיוחד או ייעוץ חינוכי
אורית שלום ותודה על פנייתך. בוגרי תואר שני בחינוך מיוחד משתלבים בתפקידי מנהיגות כמו: ניהול או ריכוז תחום חינוך מיוחד בביה"ס, ניהול מתי"א, ניהול מרכז למידה/טיפולי, ניהול גן ילדים משלב/שפתי, ניהול כיתת שילוב, ניהול מחלקה לחינוך מיוחד והדרכת סטודנטים. יועצים חינוכיים משתלבים בעבודה במגוון מסגרות חינוכיות במערכת החינוך הפורמאלית וגם בארגונים ומוסדות פרטיים, ציבוריים ובמגזר השלישי. בישראל קיים צורך ביועצים חינוכיים מיומנים בכל מערכת החינוך, כיום, היצע העבודה המירבי נמצא בבתי הספר. בשני התחומים, מציאת העבודה לעיתים איננה קלה, אך זה קורה כמעט בכל תחום וישנם גורמים שונים המשפיעים על כך, כמו עיתוי חיפוש העבודה, מקום המגורים וכמובן היצע וביקוש. לשאלות נוספות , אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה. רוית- מכללת אורנים