האם אין עבודה בחינוך מיוחד, ואיך נראה מסלול ההסבה?
האם אין עבודה בחינוך מיוחד, ואיך נראה מסלול ההסבה?
מיכל
1 תגובות
שלום, ציינת באחת התגובות שבחינוך מיוחד אין מספיק עבודה בשטח. עד כמה אין מספיק עבודה, והאם רוב האנשים שלמדו את התחום מובטלים?
מדוע אין עבודה למעשה? - הרי מספר הילדים המוגבלים עולה כל שנה, וכן המוסדות קולטים עוד ועוד ילדים. אני יודעת שמדובר במסלול שאליו הולכים מרבית הסטודנטים אך עדיין - מה, אין מספיק מוסדות לצרכים מיוחדים שאליהם אפשר לפנות? אם תוכלי להסביר לי - מדוע אין מספיק עבודה, והאם זה נתון מדויק?
בנוסף, המשרות כמורה לחינוך מיוחד - זה חצי משרה, משרה מלאה לרוב, או איך?
אם אני הולכת להיות גננת בחינוך מיוחד, השכר הוא כמו של גננות או כמו בחינוך מיוחד? מה השכר ההתחלתי בחינוך מיוחד לגננות ולמורות? כמה זמן לוקח שהשכר בחינוך או חינוך מיוחד יעלה בערך, והאם הוא תמיד עולה?
שמתי לב, שבגנים לחינוך מיוחד רמת חומרת הבעיות היא יותר קלה ביחס לבתי הספר, ששם הבעיות מעורבות (ילדים עם מגוון רחב של בעיות). מה פירוש הדבר מבחינת הלימודים? - יותר קשים בלימודי חינוך מיוחד בבית הספר, כי צריך לשלוט במגוון רחב יותר של בעיות - גם של הילדות וגם של הנעורים?
האם יש הסבה כלשהי שאפשר לסיים בשנה או בשנה וחצי, למי שלא מתחום החינוך המיוחד? אני באה מתחום הפסיכולוגיה.
מהי ההסבה לחינוך שמוגדרת מבחינת כמות החומר שיש (הכי מעט חומר)? האם בלימודי חינוך מיוחד יש הרבה מאוד חומר לזכור? אני למדתי בלימודי הסבה לסיעוד וכמות החומר הייתה מאוד גדולה, ולא עברתי את הלימודים. האם כמות החומר בלימודי חינוך מיוחד או חינוך דומה?
מתי מתחילים לעשות סטאז' בחינוך ובחינוך מיוחד- בשנה הראשונה או השנייה או בכלל אחרי הלימודים?
האם קל למצוא סטאז' בחינוך מיוחד? מי אחראי למציאת הסטאז'? בית הספר או אני? האם יש אנשים שבסופו של דבר נשארים בלי מקום לעשות בו סטאז' או בלי מספיק שעות ובגלל זה לא מסיימים תואר? האם היו מקרים כאלו?
תודה.
ש
שני יונגר
האם כדאי ללמוד חינוך מיוחד?
שלום מיכל,
אין מספיק עבודה בתחום כי יש יותר סטודנטים שמסיימים את המסלולים לחינוך מיוחד ממקומות עבודה בפועל. לצערי היו צריכים להיות עוד הרבה מוסדות לימוד מבחינת הצורך האמיתי בשטח, אך המציאות היא אחרת. התוצאה היא שרבים לא מצליחים למצוא עבודה ובוודאי לא מצליחים למצוא עבודה במשרה מלאה לאחר סיום הלימודים. הנתון בהחלט משתנה, אין נתונים ממש מדויקים בידי, אך אני מכירה את התחום מניסיוני של שנים רבות בתחום ייעוץ הלימודים. זה ממש לא אומר שלא כדאי ללמוד את התחום, התחלופה בו גם היא גבוהה כי רבים מהעוסקים בתחום לאחר מספר שנים נשחקים ועוברים לתחומים אחרים. לכן, חשוב לקחת בחשבון כי מדובר בתחום לא קל בכלל למרות שהוא קוסם מאוד לרבים. יש בבתי הספר הללו קשיים אחרים מאלו שיש בבתי הספר הרגילים, גם האוכלוסיה היא קשה מאוד וגם העבודה דורשת עוצמות נפש גדולות מאוד. לא כולם מתאימים לזה ולכן אינם מחזיקים מעמד. מה שחשוב לדעת על תחום החינוך וההוראה בכלל, הוא כי תמיד אפשר לעשות שינוי כיוון וזה היופי בעולם החינוך וההוראה, שאפשר לשנות ולהתקדם. סטאז' מתחילים לעשות מיד עם תום הלימודים. אין כאן ממש צורך לשנן חומרי לימוד רבים כמו שיש לעבוד קשה מאוד על העבודה המעשית. אין פה צורך בשינון כי לא נותנים תרופות למשל כמו בסיעוד. לגבי מי שלא מוצא סטאז', על זה לא שמעתי עד היום אלא אם מבחירה. מי שאחראי על מציאת הסטאז' זו את.