אני בעלת תעודת הוראה וניסיון של 8 שנים בהוראה (בגני ילדים). יש לי תואר ראשון במדעי הרוח והחברה (ממוצע 83). אני מתלבטת בין לימודי תואר שני בייעוץ חינוכי ו/או אבחון דידקטי. הייתי רוצה לדעת - מה ההבדל? תכני הלימוד - האם בייעוץ חינוכי יש יותר פסיכולוגיה? האם באבחון דידקטי יותר סטטיסטיקה? מקומות לימוד המלמדים? תכניות מיוחדות, האם יש? ומבחינת עבודה בתום הלימודים - מה יותר מבוקש? והאם באופן פרטי ניתן לעסוק גם כיועץ חינוכי? וגם כמאבחן דידקטי? והאם יש ביקוש? תודה, עדי.
מ
מכללת אורנים
אבחון דידקטי או ייעוץ חינוכי
עדי שלום ותודה על פנייתך. תואר שני בייעוץ חינוכי מיועד לבעלי תואר ראשון ותעודת הוראה בתחום טיפולי כמו חינוך מיוחד, חינוך לגיל הרך, עבודה סוציאלית או חינוך חברתי קהילתי. בתור יועצת חינוכית תצטרכי לייעץ לתלמידים, להורים ולמורים מתוך ניסיונך כמורה ומתוך ראיית המערכת הכוללת. המאבחן הדידקטי עורך אבחונים, מטפל,מייעץ ונותן פתרונות לאנשים עם ליקויי למידה. אני ממליצה לך לפנות למוסדות האקדמים אשר מציעים לימודים בתחומים הללו ולהגיע לפגישת ייעוץ ולהבין מהם תכני הלימוד ומה יותר מתאים לך. עבודה בתחומים אלו כמו בכל תחום אחר, משתנה בהתאם למספר גורמים (כמו עיתוי חיפוש המשרה, מקום מגורייך, היצע וביקוש ועוד) ולכן קשה לומר באופן חד משמעי מה יהיה כשתסיימי את לימודייך. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך לשאלות נוספות בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.
ש
שני יונגר
ייעוץ חינוכי או אבחון דידקטי
שלום עדי,
קורס אבחון דידקטי מטרתו ללמוד ממש לאבחן לקויות למידה, קשיים רגשיים בעיות עם המסגרת החינוכית ועוד. מטרת האבחון לתת המלצה לדרך פעולה לטיפול בבעיה שאותרה לשם קידום התלמיד. הייעוץ החינוכי לעומת האבחון הדידקטי אינו עוסק רק בבעיות שעליו לבחון בצורת אבחון כזה או אחר, אלא הוא חלק מהמסגרת החינוכית הבית ספרית ומטרתו לאבחן תהליכים חברתיים בין היתר אצל תלמידים. גם היועץ החינוכי מציע דרכי התערבות ומוציא אותן לפועל, אך דרך האבחון של הדברים היא שונה. בנוסף, אין נגיעה של היועץ החינוכי ברמת האבחון לתחום לקויות הלמידה, אלא הוא מסייע לבית הספר להתמודד עם תלמידים בעלי לקויות למידה או קשיי למידה כאלה ואחרים בשיטות אותן הוא לומד. שני הגורמים המאבחן הדידקטי והיועץ החינוכי כמובן עובדים בשיתוף פעולה לטובת המסגרת החינוכית והתלמידים בה.