עשיתי תואר ראשון בתחום שאינו חינוך. אני מתעניינת בהסבה, וחשבתי לעשות תעודת הוראה בתחום שאינו קשור לתואר שלמדתי. רציתי לדעת - האם כדי לעבוד דרך משרד החינוך עם התנאים של משרד החינוך, ניתן לעשות רק תעודת הוראה או שמא יש צורך בתואר מתחום החינוך על מנת לקבל תנאים של משרד החינוך? למעשה, השאלה היא - האם יחשיבו לי את התואר הראשון שיש לי בתחום שאינו חינוך, במידה ואעשה תעודת הוראה? בגדול, רציתי לדעת את כל תהליך ההסבה וכל הדרישות. בנוסף, רציתי לדעת מה זה רישיון הוראה? הבנתי שזה שונה מתעודת הוראה.
מ
מכללת אורנים
תעודת הוראה
שלום ותודה על פנייתך. על מנת לעבוד כמורה במשרד החינוך עליך ללמוד בתכניות ההסבה ולהוציא תעודת הוראה. את יכולה לבחור כל מקצוע שנלמד בבתי ספר היסודיים או העל יסודיים, ככל שתבחרי במקצוע קרוב יותר לתחום הדעת ממנו את מגיעה כך תחוייבי בפחות השלמות ומשך הלימודים יהיה קצר יותר. המסלול נבנה באופן פרטני לכל סטודנט בהתאם לכמות ההשלמות שלו ובהתאם לצרכיו ולצרכי המערכת. לרוב ללימודי ההסבה נדרש תואר אקדמי, ממוצע ציונים 75 ומעלה, פרט למועמדים לתעודות הוראה בחינוך המיוחד ובמקצוע האזרחות, בהם יידרש ממוצע ציונים 80 ומעלה ועמידה בראיון קבלה. לגבי רישיון ההוראה- בעבר, מורים לא נדרשו להיות בעלי תעודת הוראה כפי שמשרד החינוך דורש כיום ממורים חדשים. רשיון הוראה מתקבל לאחר שמתחילים לעבוד בפועל כמורים ולאחר שמנהל בית הספר מגיש בקשה לרשיון הוראה עבור המורה וזה מגובה על-ידי המפקח האחראי על המורה ההבדל בין תעודת ההוראה לרישיון ההוראה הוא בעיקר בדרוג השכר ובתנאי השכר מול משרד החינוך.
לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים