שלום ... יש לי כמה שאלות בנוגע ללימודי חינוך לגיל הרך ואחד מהם זה: מה ההבדל בכללי (גם מבחינת השכר) בין לימודי תעודה/קורס בלבד בתחום הייעוץ ואין בידי תואר בתחום החינוך לבין לימודי תעודה/קורס בתחום הייעוץ כשיש בידי תואר בתחום החינוך ? הרי ניתן ללמוד יעוץ זוגי, אישי וכ'ו גם שאין לי תואר בקורסים שונים ולעסוק בתחום והאם כדאי כך?
האם תוכלי להסביר לי על תפקידה של גננת ועל תפקיד של מורה לכיתות א וב לאחר קבלת תואר חינוך לגיל הרך? והאם באמת ניתן לפתח קריירה בתחומי הטיפול לאחר קבל תואר חינוך לגיל הרך ? אם כן איזה ?
תודה
ש
שני יונגר
לימודי חינוך וייעוץ
שלום ליאורה,
אני אפריד ברשותך בין השאלות שלך, כדי שלא אתבלבל יחד איתך. אז ככה לגבי ההבדל בין מורה או גננת עם תואר או בלי. מורה וגננת בלי תואר הן בעלות סמכויות פחותות ושכר נמוך יותר וכן אין אפשרות להתקדם בתפקידים. לעומתם המורות או הגננות בעלות התואר יכולות להתקדם לעשות שינוי כזה או אחר והשכר מתחיל בדרוג גבוה יותר. לגבי ייעוץ, מאוד תלוי איזה סוג של ייעוץ רוצים ללמוד ובאיזו מסגרת רוצים לעבוד. במסגרת מערכת החינוך לא ניתן לעבוד כיועצת ללא תואר שני ולכן תואר אקדמי הוא הכרחי אך אם את רוצה לעבוד כעצמאית, גם התואר הראשן לא בהכרח חובה לצורך הלימודים, אלא שאנשים המגיעים למטפל מצפים ממנו להיות משכיל ואת זה חשוב שתזכרי. לגבי תפקידה של הגננת והמורה מה אפשר לומר מלבד שהמטרה היא לדעת לבנות תוכנית לימודים, לנהל שיעור ולחנך או ללמד כל תחם הנדרש במסגרת הפעילות שלה. בהחלט ניתן לעבור למסלול של ייעוץ או טיפול מתחום החינוך באופן כללי, רבים עושים זאת. התחום, תלוי בך בתחומי העניין שלך ביכולות שלך וכו'.