שלום, אני נרשמתי ללימודי חינוך במכללת דוד ילין לשנה הקרובה ואני מתלבטת בין 2 מסלולים לעל יסודי החינוך המשלב - מיוחד עם התמקצעות בתנ"ך או לבחור 2 מקצועות וחינוך רגיל ( תנ"ך היסטוריה ) אני מתלבטת אם ללמוד בחינוך המשלב מסיבה אחת והיא אם אני אכנס ללמד בכיתות החטיבה אוכל ללמד מקצוע אחד ולא 2 ( אם לא אכנס לכתה משלבת או כתה קטנה ) השאלה אם יש ביקוש לחינוך המשלב - מיוחד או שעדיף ללכת על החינוך הרגיל? אני יודעת שבבתי ספר יסודיים אין עם זה בעיה כיוון שהם מלמדים מס' מקצועות אך השאלה שלי היא אם מדובר בחינוך העל יסודי.. אשמח לקבל תשובה חזרה המשך יום טוב שחר.
מ
מכללת אורנים
חינוך מיוחד או חינוך רגיל
שחר שלום ותודה על פנייתך. ביקוש של מורים במקצוע זה או אחר תלוי בהרבה גורמים , אני ממליצה לך ללכת ולשאול בבתי ספר באזורך. בנוסף, את יכולה לבקש מיועצי הלימודים במכללה לבקש לדבר עם בוגרים או עם ראשי החוגים ולשמוע את דעתם בנושא. בנוסף, יכול להיות שהיום יהיה ביקוש למקצוע מסויים וכשתסיימי את לימודיך הביקוש ירד. אני חושבת שאת צריכה להחליט בעצמך, לאן את מתחברת יותר ואיפה את רוצה להשפיע יותר , בחינוך הרגיל או המיוחד. בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית - מכללת אורנים.