שלום, אני מאוד מתלבטת אם ללמוד קלינאות תקשורת או חינוך ואז להמשיך לתואר שני בייעוץ חינוכי או מאבחנת דידקטית.. רציתי לדעת אם יש אפשרות להמשיך לתואר שני באבחון דידקטי מתואר בקלינאות תקשורת.. אם לא איזה תואר שני אפשר להמשיך אחרי קלינאות תקשורת?
לגבי חינוך, אני מתלבטת בכלל אם ללמוד הוראה או חינוך לגיל הרך.. רציתי לדעת אם ניתן להמשיך מהוראה לתואר שני בייעוץ חינוכי? או מקלינאות לתואר שני בייעוץ חינוכי?
מ
מכללת לוינסקי לחינוך
לימודי חינוך
שלום אונה לימודי חינוך לגיל הרך כוללים גם תעודת הוראה וניתן להמשיך לימודים לתואר שני גם בייעוץ חינוכי. אחד מתנאי הקבלה לייעוץ חינוכי הוא תעודת הוראה. בהצלחה הדס, מכללת לוינסקי לחינוך
ש
שני יונגר
מה ללמוד לתואר ראשון חינוך או קלינאות תקשורת?
שלום אונה,
אני חושבת שאוכל לחסוך לך את ההתלבטות לגבי התואר הראשון. כדי ללמוד בהמשך הדרך אבחון דידקטי או ייעוץ חינוכי עליך להיות אשת חינוך, כלומר מורה בפועל עם ניסיון בהוראה. מקלינאות תקשורת כדאי מאוד להמשיך לקלינאות תקשורת, זהו מקצוע לכל דבר ועניין ובזה עוסק מי שלומד את התואר. דרך אגב, תנאי הקבלה גבוהים במיוחד לקלינאות תקשורת, כך שלא בוחרים במסלול הזה סתם ככה. לגבי מסלול ההוראה שתבחרי, אפשר בסוף השנה הראשונה בדרך כלל לעשות שינוי כיוון, ובמיוחד השינוי הוא בתוך תחום החינוך וההוראה זה לא ממש משנה אם מתחילים במסלול חינוך והוראה כללי ומשם עובדים לגיל הרך או להפך. זאת, כי מרבית הקורסים חופפים בכל מקרה, בוודאי בשנה הראשונה ללימודים.