שלום, התחלתי ללמוד שנה ראשונה במכללה לימודי תואר ראשון בחינוך מיוחד ומתמטיקה לעל יסודי. השנה היתה לי די קשה במתמטיקה והציונים שלי די נמוכים. אני מאוד משקיענית ונאמר לי מראש כי שילוב 2 החוגים (חינוך מיוחד רב גילאי ומתמטיקה על יסודי) הוא מורכב. כעת אני מתלבטת אם להמשיך במסלול מתמטיקה על יסודי או לרדת ליסודי ואשמח אם תוכלו לומר לי אלו מניעים צריכים להיות לי על מנת לבחור בתחום העל יסודי או היסודי? יש לציין כי בעבר העברתי שיעורים במתמטיקה לבגרויות בבית התיכון שלי (לא עבור כיתה שלמה אלא לקבוצה) ושיעורים פרטניים עבור ילד מבית ספר יסודי. אני מתחברת מאוד לגילאים של הילדים אך גם של הנוער הבוגר יותר. חשוב לי מאוד להגיע ברמת מקצועיות טובה ולהיות יצירתית בשיעורים. השאלה היא האם כל מה שאני לומדת כעת במתמטיקה על יסודי אצטרך ליישם ולהשתמש בו לאחר מכן? אשמח אם תתנו לי נקודות שיעזרו או יסייעו לי להגיע להחלטה נכונה יותר באשר לימודי מתמטיקה יסודי או על יסודי.
דבר נוסף, האם אוכל ללמד מתמטיקה לעל יסודי לילדים מהחינוך המיוחד בעתיד אם יש לי תואר ראשון וחוג בחינוך מיוחד?
תודה רבה, בברכה, נופר אסולין
מ
מכללת אורנים
מתמטיקה ליסודי או על יסודי
נופר שלום ותודה על פנייתך. את ההחלטה בין יסודי לעל יסודי, תצטרכי לקבל לפי ההרגשה שלך , אני ממליצה לך לפנות להתייעצות במכללה בה את לומדת, גם עם ראש החוג שלך וגם עם ראש החוג ליסודי, הם יוכלו לתת לך את כל הפרטים אודות תכני הלימוד וההבדלים בינהם. מה שכן, גם אם תחליטי על תחום גילאי מסויים , תמיד תוכלי להתחרט ולעשות "הרחבת הסמכה" לתחום גילאי אחר. גם לגבי החינוך המיוחד, אינני יודעת מה כולל החוג והאם הוא נרחב מספיק, שאלות אלו את צריכה לשאול במוסד האקדמי בו את לומדת מאחר ויש הבדלים רבים בין המוסדות השונים. בהצלחה! לשאלות נוספות, אשמח לעמוד לרשותך בפורום זה, רוית- מכללת אורנים.