שלום. אני מעוניינת ללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי או תרפיה באומנות. אני מתלבטת לגבי התואר הראשון. האם עדיף ללמוד תואר b.a בחינוך או פסיכולוגיה שלוש שנים ואז לעשות תעודת הוראה ( שנה/ שנתיים) או ללמוד מראש b.ed 4 שנים (או אולי 3 בתוכנית מצטיינים שאני יכולה להתקבל אליה). האם יש הבדל בקבלה לתואר שני שאני מעוניינת בו בין תואר b.a לבין b.ed? האם עדיף ללמוד פחות שנים ובכך לקצר תהליכים לעבר התואר השני משום שההבדל בין שני התארים אינו משמעותי?או שמא יש הבדל בתנאי קבלה לתואר שני בין תואר b.a לבין b.ed?
מקווה שהשאלה מובנת. אשמח לתשובה מיועץ וגם מאנשים שלמדו או מבינים בנושא... תודה מראש:)
נ
נועה סטרוז
תנאי קבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי ותרפיה באומנות
שלום אסתי,
תחילה אפרט את תנאי הקבלה לכל אחד ממסלולי הלימוד לתואר שני שהצגת ומשם אמשיך ואסביר לך על המסלול העדיף עבורך תואר ראשון.
1. ייעוץ חינוכי - תנאי הקבלה אומנם משתנים מעט בין מוסד לימודים אחד לשני אך ככלל הדרישה היא ללמוצע של 85 ומעלה בתואר הראשון (מוסדות הלימוד לא מציינים עדיפות למסלול ספציפי אך הגיוני מאוד שתחומי החינוך והטיפול יתרמו מאוד לסיכויי הקבלה שלך), מעבר של ראיון אישי ובחלק ממוסדות הלימוד, כמו למשל: האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, בית ברל ועוד ישנה דרישה לשנתיים או שלוש שנות ניסיון בתחום.
2. תרפיה באומנות - תנאי הקבלה ללימודים אלו שונים מתואר שני בייעוץ חינוכי, כל מוסד לימודים מציב תנאי סף שונים יחסית אחד מהשני. חלקם דורשים תואר ראשון בצירוף של קורסים בפסיכולוגיה עם ניסיון באומנות, חלקם תואר ראשון או מועמדים בעלי תעודה בטיפול ביצירה ובהבעה בממוצע של 85 לפחות, או במקביל תואר ראשון מתחומים שונים כמו למשל: פסיכולוגיה, פסיכותרפיה או הבעה סוציאלית.
לימודי תואר b.ed מיועדים בד"כ למי שמתעניין בהמשך לימודים אקדמים בחינוך או מחפש לעסוק בתחומי החינוך השונים. יכול להיות שחלק ממוסדות הלימוד המציעים תואר שני בייעוץ חינוכי או תרפיה באומנות יביעו ההעדפה למועמד עם תעודת B.ED אך איך זה מובטי ואין זה תנאי קבלה ללימודים זה פשוט תלוי במוסד הלימודים ובאנשים שאחראים על קבלה וסינון של מועמדים ללימודים.
במידה ואת שוקלת המשך לימודים ותעסוקה בתחום החינוך ויש באפשרותך ללמוד במסלול המצטיינים שאורכו כ-3 שנים יכול להיות מאוד שזה שווה לך היות וזה לא מאריך את תקופת הלימודים שלך ומעניק לך תעודה ספציפית לתעסוקה בתחום.
צירפתי עבורך טופס ליצירת קשר במידה ויהיו לך שאלות נוספות וכמובן שתוכלי לפנות אלינו גם באמצעות הפורום.