שלום רב, אני בעלת תואר ראשון בהצטיינות במדעי החברה עם התמחות בתקשורת. מעוניינת להיות יועצת חינוכית ובהמשך ללמוד גם אבחון דידקטי. הבנתי שעל מנת להתקבל למוסד זה או אחר לתואר שני בייעוץ חינוכי, עלי לעשות קורסי השלמה וכן להיות בעלת תעודת הוראה. יש באפשרותי לעשות תעודת הוראה בתקשורת באופן מאוד זריז ומקוצר אך נאמר לי שתהיה בעייתיות במציאת סטאז עקב חוסר ביקוש והיצע. השאלה שלי שהיא קריטית ביותר, היא אם כדי לקבל את תעודת ההוראה אהיה חייבת לעשות גם סטאז? או שלימודי התעודה יספקו לי אותה כמו שהיא ואז אוכל באמת להירשם לתואר שני בייעוץ חינוכי (זאת ללא רישיון ההוראה אותו אבצע במסגרת התואר השני עצמו). תודה רבה.
ש
שני יונגר
ייעוץ חינוכי ותעודת הוראה במקביל
שלום שי,
בוודאי שתהיי חייבת לעבור את הסטאז' כדי להיות בעלת תעודת הוראה. הסטאז' הוא חלק בלתי נפרד מהלימודים ויש מנחה שלה את מדווחת לאורך כל תקופת הסטאז' שלך. זה ממש כמו כל קורס מעשי אחר, רק שאת עצמאית בשטח במקרה זה. לגבי המסלול, אני מציעה שתבחרי במסלול שקל יהיה לך למצוא בו עבודה בהוראה בסיום הסטאז' כי לאורך תקופת לימודי התואר השני בייעוץ חינוכי יהיה עליך לעבוד כמורה, אחרת לא תצליחי למצוא עבודה כיועצת חינוכית בהמשך. למעשה אפשר לעשות את תעודת ההוראה במקביל ללימודי התואר השני בייעוץ חינוכי וכך להרוויח את הניסיון במקביל ללימודים ללא בזבוזי זמן. מה שבוודאות חשוב שתדעי, זה שללא תעודת ההוראה כלומר סיום הסטאז' וכו' לא תוכלי להיות זכאית לתעודת היועצת לאחר התואר השני, כך שאין פה דרכי קיצור ממש. זה מאוד קריטי שתדעי איך מתנהלת כיתה בתור יועצת.