שלום, יש לי התלבטות קשה לגבי בחירת תחומי לימוד מה כדאי ללמוד חינוך לגיל הרך /יסודי או כיוון שונה לחלוטין שזה מנהל עסקים בהתמחות של פרסום ושיווק ? וחוץ מזה באיזה תחום יש יותר ביקוש למציאת עבודה והאם בשניהם נדרש ניסיון תעסוקתי לפי מה שאני יודעת בניהול עסקים זה חובה ולכן האם כדאי ללמוד תחום זה לתואר ראשון !
ושאלה נוספת אם אני רוצה ללמוד ריפוי בעיסוק בתואר שני האם התחומים הנ״ל יכולים לעזור לי בתחום או שאין קשר כלל והאם זה אפשרי להתקבל לתחום זה לאחר סיום תואר ראשון באחד התחומים הנ״ל ? תודה
ש
שני יונגר
חינוך, פרסום או ריפוי בעיסוק
שלום רונית,
לפני הכל, כדי להתקבל לריפוי בעיסוק שני המסלולים גם חינוך וגם מנהל עסקים אינם רלוונטיים. לכן אם את מעוניינת בריפוי בעיסוק, כדאי שתלכי ללמוד את המסלול הזה ישירות. לגבי ההתלבטות בין עולם הפרסום לעולם החינוך, ממש קשה לי לומר לך מה יותר כדאי לך. אלו שני עולמות שונים לחלוטין מבחינת אופי העבודה הדרישות שלה וכו'. מנהל עסקים, אמנם עדיף ללמוד לתואר שני בדרך כלל, אך אם את רוצה לעסוק בפרסום אז תואר ראשון במנהל עסקים במסלול פרסום ושיווק או תואר ראשון בתקשורת עם התמחות במדיות השונות ופרסום יכולים להיות תארים מתאימים. לגבי חינוך, אפשר לעשות שינויים בין המסלולים במהלך הלימודים או לאחר שמתחילים לעבוד. תמיד אפשר ללמוד למה שנקרא הרחבת הסמכה ולאחר מכן לעבור לעבוד עם קבוצות גיל שונות מאלו שהתחלת לעבוד איתן בתחילת דרכך או בתחומים אחרים בחינוך. לגבי ביקוש לעובדים, בתחום החינוך זה מאוד תלוי באזור בארץ בו את גרה ובתחום בו תתמחי, כי הביקושים מאוד משתנים. הביקוש בתחום הפרסום מרוכז כמעט כולו בתל אביב ואזור המרכז בכלל, כך שזו נקודה חשובה למחשבה. באיזה מסלול לבחור, ההחלטה צריכה להיות שלך, בהתאם למה שמעניין אותך לעסוק בו. כדאי שתקראי על המקצועות ועל אופי העבודה בשלושת המקצועות לפני שאת מקבלת החלטה סופית.