שלום רב. אני בעלת תואר ראשון בספרות אנגלית ומלמדת אנגלית ללא תעודת הוראה. כמו כן מעניין אותי תחום ההוראה המתקנת. רציתי לשאול, האם יש מסלול לימודים בו ניתן לשלב את תעודת ההוראה והוראה מתקנת? שאלה נוספת, האם יש הוראה מתקנת המתמחית באנגלית? תודה רבה
מ
מיטל ווארפול
תשובה למורן- תעודת הוראה /הוראה מתקנת
שלום, בהמשך לשאלתך אני ממליצה לך לבחון את תנאי הקבלה במוסדות הלימוד השונים, לרוב כתנאי קבלה מקדים ללימודי הוראה מתקנת דורשים נסיון בעבודה כמורה לאנגלית ותעודת הוראה. לדוגמא בבתי ספר להשתלמויות ולימודי המשך לימודי הוראה מתקנת – הם לימודי תעודה (בד"כ תוכנית דו-שנתית) מטרת הלימודים -הכשרת מורים להתמודדות עם תלמידים לקויי למידה. התמחות במגוון דרכי התערבות והוראה מתקנת בקריאה, כתיבה ומתמטיקה. תרגול של דרכי התערבות וטיפול בתלמידים לקויי למידה. בלימודי הוראה מתקנת יש מספר תוכניות הוראה מתקנת בכתיבה, בקריאה, לכיתות יסוד, הוראה מתקנת ולקויות למידה תיכון וכו' נוסף לכך ארגון כמו "ניצן" המתמחה בלקויות למידה מעביר קורס הכשרה הוראה מתקנת בקריאה/כתיבה ביה"ס יסודי. בסוף הקורס את מקבלת תעודת סיום מיועד:למורים בבית הספר היסודי ולמאבחנים דידקטיים ולכן עלייך לבדוק את תנאי הקבלה משום שאת מורה ללא תעודת הוראה. כמו כן, קיימים לימודי תעודה המשלבים: הוראה מתקנת באנגלית היקף לימודים- שנתיים המסיימים בהצלחה את לימודי התעודה יהיו זכאים לתעודת "הוראה מתקנת באנגלית" מיועד למורים לאנגלית בעלי וותק של 3 שנים לפחות לצערי לא אוכל להמליץ לך על מוסד אקדמי מועדף, אנא בדקי בתוכניות הלימוד השונות במכללות במרכז הארץ. בהצלחה מיטל ווארפול