שלום, רציתי לדעת אני לומדת לגיל הרך שנה ראשונה, ואני ארצה אוליי לעשות ישר הרחבת הסמכה לכיוון של מקצוע כלשהו עם התמתחות לגילאים של יסודי איך זה אמור להתנהל ישר אפשר להמשיך את הלימודים? או שהם לא מאשרים כי צריך וותק בגיל הרך ?והאם שווה לי להמשיך את הגננות או להפסיק וכבר ללכת להתמחות ?
מ
מור
שכר בגננות , א-ב, או יסודי
שלום, היכן הכי משתלם ללמד הוראה כגננת, כמורה לא-ב, או כמורה ליסודי (אלה הן ההתלבטויות שלי), וכמה וותק צריך כדי לקבל משכורת יפה ונורמלית נגיד בסביבות 8000 נטו?
נ
נועה סטרוז
שכר של מורות וגננות
שלום מור,
מורים ביסודי מתחילים עם שכר של בין 3,000-4,500 ב5 שנות העבודה הראשונות שלהם. לאחר מכן בין 5-10 שנות ניסיון המשכורת עולה מעט ונעה בין 5,000-8,000. בהמשך ככל שתצברי יותר וותק, שנות גיל, נסיון ועוד המשכורת יכולה לעלות - כמובן שלא תגיע לסכומי עתק אך יש מורים שבעשר השנים האחרונות לקריירה שלהם מרוויחים גם 11,000 ש"ח בחודש. לגבי גננות מוסמכות - גם בין 5-10 שנות ניסיון לא תגיעי למשכורת של 8,000 בתחום הזה זה עלול לקחת הרבה יותר זמן.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מיעד על תנאי השכר והמשכורות למחנכות, מורות מקצועיות, גננות ועוד.
כדי לעבור מחינוך לגיל הרך לגילאי בית ספר יש לעבור השלמה מיוחדת שאינה חלק ממסלול הרחבת הסמכה כך שבכל מקרה תידרשי להכשרה ארוכה יותר ושונה מזו שחשבת עליה. הרחבת הסמכה נועדה למורים לתנך למשל המעוניינים ללמד מקצוע נוסף או למורים ביסודי שמעוניינים ללמד גם על יסודי. יכול להיות שיהיה לך יותר קל אם תבחרי במסלול של א-ב ולא של גננות אך זו כבר צריכה להיות החלטה שלך בהסתמך על השאיפות שלך בעתיד - האם את מעוניינת להיות גננת או מורה הרי מדובר בשני תפקידים שונים מאוד למרות ששניהם מגיעים מעולם החינוך.
אני ממליצה לך ליצור קשר עם יועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון ליצירת קשר שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה והם יוכלו לסייע לך ולהסביר לך על המסלולים המתאימים עבורך.
בחירת מסלול הוראה שאלת המשך
שלום, לא לגמרי הבנתי אותך, את אומרת בעצם שממסלול של הוראה כיתות א-ב יכול להיות שיהיה לי יותר קל להרחבת הסמכה? מה הכוונה יכול להיות? לא בטוח שכך זה עובד? האם זה יותר קל מגננת ? לא הבנתי ,הסבירי, זה אחד, שנית, אם אכן זה עובד כך כאילו מכיתות א-ב להרחבת הסמכה עם דגש לב"יס יסודי למשל לתנ"ך, במה במצב זה כרוך וכמה זמן השלמה להרחבה? אשמח לתשובה מהימנה
נ
נועה סטרוז
הרחבת הסמכה בהוראה
שיר,
בעקרון, במסגרת לימודי הרחבת הסמכה בהוראה לא נכלל חינוך לגיל הרך שכולל בתוכו גם כיתות א-ב אך הדגש בד"כ הוא על גננות ולעיתים מאפשרים למורות בכיתות א-ב לצאת למסלול ההרחבה. אם תבחרי להיות גננת ותרצי לאחר מכן לעבור לתחום אחר בעולם ההוראה תדרשי להשתלב בלימודי הסבה מלאים (של בין שנה לשנתיים) - לימודים ארוכים בהרבה מלימודי הרחבת הסמכה.
אם את מחפשת לעבוד בהמשך בבתי ספר יסודיים ואולי גם בעל יסודי שווה לך לשקול שנית את הלימודים במסלול הלימודים לגיל הרך כיוון שלימודי ההסבה וההרחבה יגזלו ממך זמן וחבל אם את כבר יודעת מה ברצונך לעשות.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על מסלול ההרחבה כך שתביני בדיוק במה מדובר, מאיזה מסלול ניתן להרחיב הסמכה ומאיזה לא.
בחירת מסלול הוראתי
נועה שלום, רשמת שכדי לעבור מחינוך לגיל הרך לגילאי בית ספר יש לעבור השלמה מיוחדת שאינה חלק ממסלול הרחבת הסמכה כך שבכל מקרה אדרש להכשרה ארוכה יותר ושונה מזו שחשבתי עליה. מה הכוונה ? איזו הכשרה זו? כמה זמן? מה זה דורש?
נ
נועה סטרוז
מעבר מחינוך לגיל הרך ולחינוך בבית הספר
שלום שיר,
המסלול נחשב מסלול הסבת אקדמאים לכל דבר, עלייך להשלים את מסלול הלימודים כאילו הגעת מתחום אחר בו עשית תואר ראשון כלשהו ואת מעוניינת לעבור להוראה. כמובן שאם למישהו שלמד פסיכולוגיה או היסטוריה זה יקח שנה וחצי או שנתיים לך זה יכול לקחת קצת פחות כי את בכל זאת מגיעה מעולם החינוך אך אין זו הבטחה וזה מאוד תלוי במוסד הלימודים בו תבחרי.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על המסלול ללימודי הסבת אקדמאים לחינוך כך שתוכלי להכיר אותו קצת יותר. חשוב לציין שיכול להיות שבחלק ממוסדות הלימוד יהיו קצת יותר גמישים איתך ויציעו לך לימודי השלמה ייחודיים עבורך או מסלול מקוצר בגלל שאת מגיעה מעולם החינוך אך שוב זו אינה הבטחה.