שלום, אני מעוניינת לעשות הסבת אקדמאיים להוראה, התואר הראשון שלי במדעי ההתנהגות. הבנתי שחינוך מיוחד מקנה יותר אפשרויות לעבוד עם מגוון רחב של אוכלוסיות (רגילות / לקויות). אני מחפשת מסגרת לעבוד עם ילדים עם מוגבלויות קלות. (לא מעוניינת לחנך כיתה עם 40 ילדים). 1. האם התעודה הנ"ל מקנה לי אפשרות לעבוד במסגרות קטנות? 2. האם יש ביקוש בתחום? 3. מה השכר הממוצע בתחום? 4 אני מתלבטת בין סמינר הקיבוצים לבית ברל. יש משמעות באיזו מסגרת לומדים מבחינת סוג התעודה והכרה בשוק? 5. מה האופציות לקידום לאחר ניסיון בחינוך מיוחד? מה התחומים העומדים בפני ללימודי המשך? ומה תנאי הקבלה? המון תודה.
מ
מיטל
חינוך מיוחד
שלום ענבר, תודה שפנית אלינו, תואר ראשון בחינוך מיוחד הוא תואר מאוד מבוקש בשוק העבודה. תנאי השכר משתנים בהתאם לנסיון שרכשת בתחום, מסגרת פרטית/קהילתית, ובהתאם לקבוצת הגיל שאיתם תבחרי לעבוד. נוסף לכך, תואר ראשון בחינוך מיוחד עם ממוצע ציונים מעל 87 מאפשר לך להמשיך ללימודי המשך בתחום ולהתמחות באוכלוסייה ספציפית (כמו אבחון דידקטי, מנתחת התנהגות מוסמכת או לימודי תואר שני לדוגמא בייעוץ חינוכי). אנא פרטי איזה קבוצת גיל מעניינת אותך? האם יש לך נסיון בעבודה עם אוכלוסייה עם צרכים מיוחדים? איזה תחום מעניינן אותך יותר ייעוץ/ גננת בגן תקשורתי, מורת שילוב במסגרות חינוך מיוחד-קבוצת תלמידים לא כיתה, או אחר אשמח לתשובתך בברכה מיטל