עבודה עם ילדים באופן יחידני - הוראה מתקנת או פסיכולוגיה?
עבודה עם ילדים באופן יחידני - הוראה מתקנת או פסיכולוגיה?
מיטל
5 תגובות
שלום, כיום אני מתלבטת האם ללמוד תואר בחינוך בשאיפה להתקדם להוראה מתקנת, או תואר בפסיכולוגיה. מטרתי לעבוד עם ילדים באופן יחידני הייתי שמחה להצעה ממך איזה לימודים נוספים מאפשרים זאת חוץ ממה שציינתי.
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול בחינוך
שלום מיטל,
ציינת שני מסלולים שונים ביניהם את מתלבטת וחשוב לדעת שאומנם משלבים הרבה חינוך ופסיכולוגיה אך מדובר במסלולים מאוד שונים. בנוסף, בפסיכולוגיה קשה מאוד להמשיך לתואר שני - ולכן אם את מעוניינת לעסוק בפסיכולוגיה חשוב לקחת בחשבון את הקשיים הצפויים. לעומת זאת, הוראה מתקנת הינו קורס מאוד מעניין שיותר קל להתקבל אליו והוא מעניק לך בדיוק את מה שאת מחפשת - האפשרות לעבודה אחד על אחד עם הילדים.
אופציה נוספת, אם את עוניינת לעבוד עם ילדים אחד על אחד במסגרת חינוכית, היא לימודי הוראה משלבת - מדובר במסלול בו מכשירים את התלמידים לעבוד עם ילדים עם צרכים מיוחדים ולשלבם בצורה הטובה ביותר במסגרות של החינוך הרגיל. הקורס פונה לאנשי חינוך וטיפול המעוניינים לעבוד עם ילדים וצעירים באופן פרטני ולשלבם בחינוך הרגיל.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על הקורס, מוסדות הלימוד המציעים אותו ועוד.
חשוב לציין שאם תסיימי את הקורס ובהמשך הדרך תחליטי שאת רוצה להמשיך להוראה מתקנת לא תהיה לך שום בעיה לעשות זאת והקורס אף יהווה לך יתרון בקבלה למסלול.
המשך תגובה
הי נועה,אנסה להסביר את עצמי יותר ממוקד. אשמח שתרשמי לי איזה עבודות ישנם בתחום החינוך שהם עוסקות עם ילדים באופן יחידני ומה הלימודים הנדרשים לכך, הוראה מתקנת ידוע לי..מה עוד יש בתחום החינוך? ובנוסף אשמח לדעת על עבודות עם ילדים בתחום רגשי שמתבצע באופן יחידני ומה הלימודים לכך. ידוע לי על פסיכולוגית,מה עוד יש? אשמח לפירוט.אודה לך מאוד!!
נ
נועה סטרוז
עבודה יחידנית עם ילדים - בחירת מסלול לימודים
שלום מיטל,
אם את מעוניינת לעבוד עם ילדים בצורה יחידנית ממשרד ולא במסגרות חינוכיות בהם יש מסביב ילדים או אנשים נוספים עליך לפנות לתחומים טיפוליים יותר כי בעולם החינוך לא יהיה לך קל למצוא מסגרת שתתאים לכך - לצורך העניין גם משלבות, גם בוגרות הוראה מתקנת וגם מאבחנות דידקטיות עובדות לעיתים במסגרות בהם יש איתם יותר מילד אחד במקביל. מבחינת לימודים מתחום הטיפול תוכלי לבחור בטיפול בעזרת בעלי חיים, טיפול באומנות, פסיכולוגית ילדים ועוד.
השאלה החשובה היא מה עוד חשוב לך מלבד העבודה הפרטנית - מה מעניין אותך? האם את מעוניינת להיות פסיכולוגית? אם תוכלי לציין איזה תחומים מעניינים אותך חוץ מעבודה יחידנית עם ילדים נוכל לעזור לך הרבה יותר.
בברכה, נעה
מ
מיטל
המשך תגובה
פחות מעניין אותי לקדם ילד מבחינה לימודית אלא מבחינה רגשית. ישנם תרפיות במוזיקה,בע"ח,אומנות זה לא מתחבר אלי.. אני רוצה משהו כמו פסיכולוגית אבל פחות לימודים שאקדם ילד רגשית אחד על אחד. או לאבחן ולנסות לעזור לקדם אותו. בתחום החינוך לא מפריע לי אם העבודה במשרד או בצפר איבחון דידקטי הכי גבוהה שאפשר להגיע מבחינה פרטנית חוץ מהוראה מתקנת? אשמח לסדר בבלאגן
נ
נועה סטרוז
לימודים עם ילדים חינוך ופסיכולוגיה
שלום מיטל,
בנוסף למסלולי הלימוד שדיברנו עליהם בהודעות הקודמות גם לימודי אבחון דידקטי יכולים להתאים לתחום העבודה שאת מחפשת אך מדובר במסלול שכדי להגיע אליו עלייך לסיים תואר ראשון בחינוך או פסיכולוגיה, לסיים תואר שני (למועמדים בעלי תואר שני סיכוי גדול הרבה יותר להתקבל), לעבוד מספר שנים בחינוך ורק אז תוכלי להתקבל למסלול. לצערי לא קיים מסלול מקוצר היות ומדובר בעבודה שדורשת מיומנויות רבות כך שבכל מקרה תידרשי לעבוד בחינוך וללמוד מספר שנים לא מבוטל.
אני מאוד ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון ליצירת קשר שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה - הם יוכלו לסייע לך למצוא מסלול לימודים שיתאים עבורך.