שלום, אני חושב על לימודי הוראה. הבנתי שבמסלול מצטיינים של משרד החינוך, אפשר לעשות ישר תואר שני ישר אחרי סיום התואר הראשון. אני מעוניין לעשות את התואר השני בניהול מערכות חינוך. האם אפשר לעשות אותו מיד אחרי? (בהנחה שאלמד במכללה אחרת לתואר השני, וכאשר אין לי כמעט ניסיון?).
דבר שני, לא יודע כמה זה רלוונטי לפורום הזה, אך מה לגבי ביקוש והעצה בניהול בבתי ספר? האם צריך בכלל? האם יש אנשים שעושים את התואר אך לא זוכים בכלל לאופציות ניהול?
תודה.
ש
שלומי
*היצע כמובן
מ
מכללת לוינסקי לחינוך
תואר שני בחינוך
שלומי שלום, אתה צודק! סטודנטים בתכנית מצוינות יכולים ללמוד לתואר שני מיד לאחר סיום לימודי התואר הראשון .B.Ed.
התואר השני חשוב לכל מורה המעוניין להתקדם במערכת, למעשה לצורך הגשת מועמדות לכל מכרז במערכת החינוך אתה נדרש לתואר שני בחינוך לא בהכרח בשם שציינת. אנו במכללת לוינסקי נשמח להציע לך את מניפת התארים השניים הרלוונטיים לתחומך. תוכל להתרשם מהמגוון באתר הבית או בשיחה עם יועצת טלפונית. בברכה, הדס אסף, מכללת לוינסקי לחינוך
נ
נועה סטרוז
תואר שני בניהול מערכות חינוך
שלום שלומי,
אתחיל דווקא עם החלק השני של השאלה שלך - הביקוש למנהלי מוסדות חינוך לא מסתיים במנהלי בתי ספר בלבד - ישנן גם פנימיות ומוסדות חינוך אחרים שזקוקים לניהול ולכן כמו שתחומים רבים יש כאלו שבסוף לא משתלבים בתחום אך לא מדובר במספר גבוה.
לגבי מעבר לתואר שני ישירות עם סיום התואר הראשון - למיטב ידיעתי כדי להתקבל ללימודי תואר שני בניהול מערכות חינוך יש לעבוד לפחות 3 שנים בחינוך והוראה ולקבל מכתבי המלצה ממנהל מוסד הלימודים בו אתה עובד כך שלא סביר שיקבלו אותך בלי אף אחד מאלו.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על המסלול כל שתכיר קצת את התוכן שלו, תנאי הקבלה ועוד.